Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


sastojci pripravka za kožu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

MarijaM

07.05.2012. 00:50

Poštovani doktore,

prije nekoliko godina dermatologica mi je prepisala jedan pripravak koji se izrađuje u ljekarni, a sastoji se od maslinovog ulja, talka i kalcija. Jeste li s tim pripravkom upoznati? Nisam sigurna koja mi je točno bila dijagnoza, ali radilo se je o crvenom osipu na podlakticama koji se je širio na čitave ruke, vrat i noge, a kasnije je koža postajala sve suhija i sve je više svrbila i počela se perutati. Također, prva pojava tog osipa imala je veze sa suncem, prašinom i znojem (npr. odbojka na pijesku). Nego, stvar je u tome da sam ja taj grozni osip dobila ponovno, a "recept" (točne omjere) za pripravak koji mi je savršeno pomogao sam zaboravila. Znate li ga vi? (Naime, treba mi kako bih mogla reći svojoj doktorici opće prakse da mi napiše recept). Hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.05.2012. 17:20

Ne postoje univerzalni omjeri za pojedine magistralne pripravke. Svaki preparat se može napraviti s različitim omjerom pojedinih sastojaka. Inače, nije mi poznat taj pripravak s gore navedenim sastojcima (možda i niste točno zapamtili sve sastojke). Najbolje bi bilo da se obratite dermatologici koja Vam ga je prvi puta propisala.