Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


alopecija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Brane

05.03.2006. 22:23

Stovani,
imam sina koji ima 4 godine, pred 2 mjeseca otpala mu je kosa na tjemenu velicine kovanice 5kn, te se i dalje siri opadanje a nova kosica na tom dijelu ne raste. Koza na tjemenu nema crvenila ni vidljivih promjena, testiranjem se utvrdilo da nije gljivicno oboljenje. Dermatolog je dijagnosticirao alopecija-areata te sumnja da je uzrok mozda alergija i atopijski dermatitis koja je prisutna od rodjenja. Prema preporuci tjeme smo mazali sa Elocom losionom ali bez ikakvih rezultata. Molio bih Vas za misljenje o eventualnoj terapiji, da li se moze i gdje napravit detaljniji pregled koji bi ukazao na uzrok opadanja, jer nema nikakvih pokazatelja o rastu nove kose.
Unaprijed zahvaljujem!

dr. Krešimir Kostović

08.03.2006. 09:23

Najbolje bi bilo da se javite i naručite u Dječju ambulantu Klinike za kožne i spolne bolesti na Šalati. Atopijski dermatitis ne bi trebao imati direktne veze s alopecijom. Terapija ovisi o uzroku opada kose.