Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Da li je ovo AD


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

aleksandraAJ

04.07.2007. 19:10

Prije orptilike mesec dana pojavile su mi se dve sitne fleke na vratu koje su povremeno izazivale svrab. Nisam otislo kod doktora jer su bile vrlo male, smedje boje i mazala sam se redovno obicnim losionima.
Fleke su se povecavale da bi se pocele stvarati kraste smedje boje a oko toga se pojavilo crvenilo koje se prosirivalo sa strane. Doktor mi je rekao da imam impetigo i dao mi je antibiotksu kremu kao i antibiotike da pijem ali kako mi se stanje nikako nije poboljsavalo otisla sam opet. Drugi put mi je pojacao antibiotike i dao jacu kremu. meni se to sada vrlo, vrlo malo poboljsalo ali mi se povremeno i dalje prave kraste koje kasnije same otpadnu. Kraste su kao ljuskice u biti koje se stvaraju jer mi se iz 'ranica' povremeno luci cista tekucina ali vrlo malo. U biti je sve isto jedino sto su do sada terapije uradile je da su nekako usporile sto se desava ali se i dalje desava i ja i dalje imam crvenilo po vratu i, kao sto sam rekla kraste koje se i dalje stvaraju ali nisu tu konstantno kako je bilo.
Moze li mi neko pomoci? Otici cu opet kod doktora ali po svemu sudeci antibiotici ne pomazu.
Jako ruzno izgleda jer je na vratu i zna jako i dalje da svrbi. Molim vas za odgovor.

Dinko Kaliterna, dr. med.

13.09.2007. 15:20

Vjerojatno je impetigo. Terapija ne pomaže ako se kraste ne skidu prethodno s dobrim namakanjem. Treba mazati antibiotik u nosnice. Jesu vam radili bris rane na vratu ? Koji antibiotik, koja doza i koliko dugo ? Da li je to neurodermatitis ovako ne znam ali možebiti kombiniran s impetigom gdje se prvo grebete i oštete kožu te se nasele bakterije i nastane impetigo.