Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


dermatitis subacuta hyperkeratotica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

icvita17

18.06.2012. 21:40

Imam kronični dermatitis. Obavljena mi je biopsija šake, i nalaz glasi ovako. U komadiću kože nalazi se iregularno akontotičan epidermis prekriven debljom nekompaktnom roževinom, te plitko eksidirani dermis. Unutar epitela nalazi se limfocitarna spongioza i pokoja spongiotička vezikula.Mjestimice se na vršcima dermalnih papila nalazi subepidermalna separacija, vjerojatno kao fiksacijski artefakt.U gornjem dermisu umjereni su perivaskularni infitrati mononukleara.

Moja dermatologica mi je rekla da je to alergija, i poslala me na liječenje u bolnicu. Nista dr. mi nije rekla što to znači..pa bih htio da mi pojasnite ako možete?! Hvala
imam naotečene prste,šake. i ljušti mi se koža, i svrbi me.. i sad se prenijelo i na noge.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

19.06.2012. 09:45

Kod Vas se vjerojatno radi o tzv. kontaktnom dermatitisu. Samo histološkim nalazom se u ovom slučaju ne može postaviti točna dijagnoza. Preporučio bih epikutano testiranje na dermatološkoj klinici. U terapiji bi pomogle kortikosteroidne kreme.