Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


kako dalje?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

martina

30.04.2006. 09:29

Imam blizance stare 4mj. Inače dobrog zdravlja i dobro napreduju. Od rođenja jednom sam primjetila suhu kožu na prstićima. Saznavši za A-dermu mazala sam i prošlo je ali sam sa tri mj. primjetila kod njega ekceme kod uha i na nadlaktici koje sam mazala i ublažili su se. Što vrijeme više prolazi ekcema je sve više osobito glavi koje kad namažem prođu ali se opet vrate inače koliko vidim ništa ga ne smeta ili svrbi- za sada osim više temperature ( znojenje). Obratili smo se pedijatru koji je savjetovao da i dalje mažemo sa A- dermom i što više kupamo u A-dermi i pratimo situaciju. Dijete je na Hippu pre i dobro ga podnosi i polako uvodimo voće. Apetit ima odličan.
Koliko je situacija ozbiljna? Da li je to uopće atopijski dermatitis? Da li je u ovom stadiju dovoljna A-derma ili bi se moralo mazati sa kortikosteroidima? Dijete kupati svaki dan ili rjeđe?Pošto dolazi ljeto da li je izlaganje suncu i boravak na moru- slana voda, dobar?

dr. Krešimir Kostović

01.05.2006. 08:59

Moglo bi se raditi o atopijskom dermatitisu, ali se bez pregleda i ev. laboratorijskih pretraga to ne može sa sigurnošću utvrditi. Vi još uvijek kožne promjene kontrolirate neutralnom terapijom, te možete pričekati s kortikosteroidima. Dijete je dovoljno kupati svaki drugi dan. Izlaganje suncu i more obično koristi AD, ali su Vaša djeca premala da bi ih direktno izlagali suncu, te to izbjegavajte.