Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


atopijski dermatitis na timerosal


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

maja

09.04.2006. 13:41

imam atopijski dermatitis i alergična sam na otopinu timerosal koju sadrže injekcije,kreme,preparati za intimnu higijenu...uglavnom alergična sam na ono što me nože izlječiti!molim vas pomozite mi!naime imala sam neurodermatitis dok sam bila dijete od 1godine pa oko pete godine mi je nestalo,ali sa 16 godina opet mi se pojavilo i sad se već borim s time jednu godinu!a sada imam 17 godina!liječena sam kotikosteroidnim kremama,protopikom,fototerapijom i raznim drugim kremama,primila sam i injekciju s otopinom kotikosteroidima!naime na hranu i sve ostalo nisam alergična!ali hranim se zdravo i prestala sam jesti pizzu,sendviče i sve što nije zdravo!molim vas pomozite mi jer više neznam šta da radim!doktori mi uporno daju ono što nesmju,tj. što sadrži otopinu timerosal,pa više neznam kome se obratiti i kako se izlječiti!unaprijed hvala

dr. Krešimir Kostović

10.04.2006. 11:10

S obzirom na složenost Vašeg slučaja teško Vam je pomoći preko računala. Ako niste alergični na nutritivne alergene nije potrebno da izbjegavate neku hranu. Ono što možete koristiti bez obzira na preosjetljivost na timerosal su antihistaminici i fototerapija. Morate biti uporni i optimistični. Postoji mogućnost da se atopijski dermatitis "smiri" nakon puberteta i adolescencije.

maja

21.04.2006. 21:56

Najprije bi Vam se htijela zahvaliti na odgovoru!Napisali ste da s obzirom na složenost moga slučaja teško mi je pomoći preko računala!Pa me zanima dali se može doći ikako do Vas pa da mi Vi pokušate pomoći kad bi pogledali sve nalaze i vidjeli u kakvom je stanju moja koža!Unaprijed hvala

dr. Krešimir Kostović

24.04.2006. 10:18

Možete doći s uputnicom ponedjeljkom ili srijedom u Ambulantu za fototerapiju, na Klinici za kožne i spolne bolesti na Šalati.