Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


neuspješno liječenje atopijskog dermatitisa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Morisko

26.03.2012. 22:20

Poštovani dr. Kostović,
Godinama se liječim od AD-a, ali nažalost bezuspješno, promjene na koži su uglavnom nepromjenjene, ili još bolje mijenjaju se od crvenila i svrbeža do potpuno bijele kože nakon mazanja s kortikosteroidima. Na testiranjima nisam nikad dobio odgovor o čemu se zapravo radi. Liječen sam bio i s imunomodulatorima, ali je uspjeh bio kratak.
U ovo doba godine bude najgore pa vas molim za pomoć ako još postoji nešto s čim mogu pokušati. Čitao sam o nekom novom preparatu Enterosgelu pa i vas pitam za mišljenje o tome? Već sam pitao i dr Jovančevića za liječenje alergije kod djeteta s njim, ali ne znam ima li smisla da i ja pokušam to uzeti.

hvala unaprijed,
Moris

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

27.03.2012. 14:30

Kao i kod Vašeg djeteta, i kod Vas bi vrijedilo pokušati s Enterosgelom. Riječ je o preparatu o obliku gela koji se uzima na usta 2-3 puta na dan. Potpuno je neškodljiv, a selektivno uklanja štetne tvari (toksine, alergene, patogene bakterije i vuruse) iz organizma. Osobito je pogodan u liječenju AD kod kojeg postoji preosjetljivost na hranu. Nakon 7-10 dana korištenja može se očekivati poboljšanje. Može se koristiti i duže vrijeme i kombinirati s drugim vrstama terapija.