Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


AD i kortici


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

bacanko

02.04.2012. 15:20

Poštovani,
u predjelu vrata i gornjeg dijela leđa pojavljuje se jako crvenilo koje me zna i peckati. Otišao sam kod doktorice opće prakse, rekla je da je to AD i prepisala mi elokom u belobazi ( 5 dana terapije ). Međutim, crvenilo se ponekad samo pojačava i nakon što sam mazao 10 dana, ništa ne prolazi. Možete mi reći postoji li neka druga terapija? Da li bi trebao ipak posjetiti dermatologa ili mi možete ovako preporučiti nešto drugo...

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.04.2012. 00:05

Najbolje bi bilo da posjetite dermatologa zbog konačne potvrde dijagnoze, te eventualno dodatnih dijagnostičkih pretraga. Ako je zaista riječ o atopijskom dermatitisu, najbolja bi bila primjena čistog kortikosteroida (npr. Elocom ili Beloderm mast) kroz 10-14 dana (Vi ste dobili razblaženi kortikosteroid). U slučaju jačeg svrbeža daju se antihistaminici (npr. Aerius tablete). Obavezna je stalna njega kože neutralnim pripravcima (mastim, losionima) za atopijsku kožu. Dolazi u obzir i primjena selektivnog enterosorbenta (Enterosgela) ako ste skloni prirodnim, neškodljivim proizvodima.