Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Perioralni Dermatitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

DragicaT

26.10.2021. 22:00

Dobar dan,
U 4-5 mesecu trudnoće mi je na bradi izaslo nešto slično bubuljici, a nije bila, i to je tako stajalo nekoliko meseci, u to vreme bih ponekad namazala Sinoderm gel ali mi ništa nije pomoglo, onda u devetom mesecu trudnoće se malo proširilo. Medjutim, posle porodjaja mi je izbilo na polovine brade, bili su to plikovi koji kada ih stisnem ispuste providnu tečnost. Posto živim u Svajcarskoj, ovde se dugo čeka na termin kod dermatologa, bila sam prošle nedelje i dao mi je Aknilox gel 4% i Lubex gel za pranje lica. Dva dana posle meni se stanje toliko pogoršalo da mi se pojavilo i oko očiju i oko usana i cela brada. To me toliko peče i steže da ne mogu da spavam. Rekli su mi da ne mogu da mi daju drugu terapiju zbog dojenja, ali ja se pitam kakva je to terapija od koje se meni stanje pogoršalo, kažu da posle dve nedelje do mesec dana bi trebalo da mi bude bolje a ja ne vidim nikakvo poboljsanje. Zamolila bih Vas za savet.
Hvala unapred
Pozdrav

Borna Pavičić, dr. med.

27.10.2021. 23:25

Poštovana ,
potreban je klinički pregled da bi se utvrdilo pravo stanje i dijagnoza te tako preporučila adekvatna terapija.
S obzirom na dojenje probajte s kremom na bazi bakra i cinka koja će pisušiti promjene tipa Cicalfate + krema

blondie123

13.09.2022. 16:30

Poštovani,

pojavilo mi se crvenilo na licu na području brade i ispod nosa. Nije bilo nikakvih bubuljica već samo crvenilo i koža je bila lagano nabubrena. Osjetila sam blago peckanje. Doktorica mi je dala Belogent kremu. Mazala sam ju tri dana ujutro i navečer i upala se smanjila. Uvjerena sam da se radi o perioralnom dermatitisu, a Belegent sadrži kortikosteroide pa ne znam koliko je to dobra terapija iako se crvenilo znatno smanjilo. Od tada je proslo više od 3 tjedna i još uvijek na podrucju brade i ispod nosa postoji lagano crvenilo (bez prištića, izbočina, svrbeža i sl.) koje nekad postaje jace izraženo.
Od preparata trenutno koristim Simple water boost cleanser, Cicaplast baume B5 i ponekad Pantenol kompleks losion.

Koja je Vaša preporuka za daljnje postupanje?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Krešimir Musa, dr. med.

03.10.2022. 23:50

Loklani kortikosteroidi se u pravilu ne primjenjuju na kožu lica. Pokušajte s lokalnom antibiotskom masti (mupirocin) tijekom nekoliko dana.