Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


pojava AD u 33 godini?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kkkkata

02.05.2007. 15:05

Poštovani,
Imam 33 godine. Prije godinu dana (nakon spontanog pobačaja) počeli su se javljati na području debelog mesa i ledja prištevi koji jako svrbe, nakon brojnih pretraga, svi alergološki testovi su negativni, tek metaholin test je pokazao blagu astmu, isključena su sva gljivična oboljenja, ukupni ig-e je 253.8. U medjuvremenu su se prištevi počeli javljati ( i tu su najčešće) na laktovima s vanjske i unutarnje strane , na ledjima , na i licu ,se javljaju vodenasti prištevi, svi simptomi se pojačavaju u vrijeme PMS i za vrijeme trajanja mjesečnice! Nedavno mi je liječnik dijagnmosticirao AD, medjutim mene zanima ako alergološki testovi nisu pokazali rezultate, sve negativno osim blage alergije na grinje++, da li da tražim drugo mišljenje i što vi mislite o čemu se radi, napominjem da je naručito neugodno boriti se s prištevima na licu, te psihološka činjenica da bolujem od 'ne izlječive bolesti' koja se obično javlja u dječijoj dobi a ne u kasnijim godinama? Vaše mišljenje? HVala, Srdačan pozdrav.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

08.05.2007. 09:00

Ukupni IgE Vam je povišen što govori u prilog AD. Vaš opis kožnih promjena su laički i ne može se zaključiti kakve promjene zaista jesu. Kod AD alergološki testovi su obično pozitivni barem na neke alergene, ali nije nužno. Potražite i drugo mišljenje dermatologa.