Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


epilepsija?


Autor Poruka

Antonija

02.04.2006. 03:21

Poštovani!
Imam jedno pitanje...Moja doktorica sumnja da imam epilepsiju.No nisu sigurni.Mene hvata panika jer ne znam što da radim.Naime..često mi se vrti u glavi izenanada u zatvorenim prostorima, u neugodnim stojećim položajima, pri naglom ustajanju, te čak i po noći za vrijeme spavanja.Ta mučnina traje oko 10 minuta najviše i nakon toga budem dobra.No za vrijeme toga napada mi bude jako loše, znojim se , ubrzano dišem i boli me trbuh.To mi se zna često dogadjati i kada sam vani.Dakle..nema pravila.
Molim Vas za pomoć.
Hvala....

mr. sc. dr. Davor Sporiš

10.04.2006. 15:10

Ne navodite u anamnestičkim podacima gubitke svijesti ili poremećaje svijesti koji su česti simptom epilepsijskog napadaja. U svakom slučaju dobro bi bilo učiniti elektroencefalogram za početak, te konzultaciju neurologa. Uz to dif.dg. u obzir mogu doći i poremećaji centra za ravnotežu (periferni) za što je dobro učiniti audiovestibulogram i pregled ORL-a. Također u obzir dolazi i panične atake, kao i ortostatska hipotenzija. Sve ovo je svakako potrebno isključiti ili potvrditi u razjašnjenu simptoma.

Nasa

23.05.2006. 07:36

Poštovanje.Ovako ja sam prije godinu dana doživio saobračajku kao putni u automobilu i imao operaciju malog mozga pa su mi rekli da postoji mogućnost od epi napada pa mene zanima šta trebam izbjegavati,tj.šta bi moglo uzrokovati epi napad. Smijem li piti alkohol i izlaziti do ranih jutarnjih sati. Ja imam 17 godina pa me to jako zanima,naime ja izlazim i pijem i nemam te ne osjećam nikakve posljedice... Pa me zanima dali ču ih imati u kasnijem životu!!?? Unaprijed : H V A LA