Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


epilepsija


Autor Poruka

emily

24.12.2007. 01:10

Poštovani,
Ja sam prije dvije i pol godine pala s motora i udarila glavom. Nakon 4 mjeseca su mi počeli napadi. Imala sam ih 4 ali samo u snu i sad sam na tegretolu cr. Jedna ujutro i jedna navečer. Idem na kontrolu svakih 6 mj. Nalazi su mi bili sve bolji i bolji, ali zadnji eeg mi je grozan.To me baš šokiralo. Doktorica mi je rekla da ona nikad nije rekla da nemam epilepsiju ali da nezna da li sam je dobila kao posljedicu nakon udarca glavom. Da li je moga biti uzrok i što sam prije toga ima 2 potresa mozga? i zašto mi je naglo pogoršenje ako redovito uzimam ljekove, ne tulumarim, ne pijem, redovito spavam...Inače se več danima osječam loše, vrti mi se i boli me glava.

Josip Glavić, dr. med.

29.12.2007. 11:40

Poštovana,

iz ovog vašeg kratkog upita teško je konkretno odgovoriti što treba raditi jer se nema podataka niti o vrsti traume glave koju ste imali, niti sadašnjem tipu epileptičkih napadaja, a niti o napravljenoj even neuroradiološkoj obradi ( MR mozga), kao niti na koji način je EEG sada promjenjen, a nema se niti podataka o koncentraciji karbamazepina (Tegretol) u serumu.
Činjenica je da se Vi ne osjećate dobro i da imate napadaje pa mislim da bi najbolje bilo konzultirati neurologa ( vašega ili nekog drugog) zbog moguće promjene terapije ili eventualnog dodavanja nekog drugog antiepileptika uz Tegretol jer su današnje mogućnosti liječenja epilepsije jako velike.