Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li je to epilepsija?


Autor Poruka

PETAR

06.12.2007. 09:55

Imam sina od 3 g. U posljednjih mjesec dana 20-tak puta je učinio nešto što prije nikada nije, ili to nisam primjetila. Naime, u sred neke aktivnost, malo je zastao, spustio vjeđe na pola očiju, to je trajalo sekundicu, tako da nisam uspjela shvatiti jel "on tu ili nije", nije izgubio svijest, gledao me cijelo vrijeme, nije pomaknuo tijelo, nije se grčio, sve je bilo ok, osim tih spuštenih vjeđa. Najčešće se to događalo dok mu nešto govorim, izgledalo je kao da se malo zamislio.... On je inače vrlo zdrav, komunikativan, rano je progovorio, vrlo je bistar i aktivan, ali te spuštene vjeđe malo me plaše...on ne okreće očima i sl. Pedijatar je rekao da je moguće da je to nekakva razvojna faza...Što Vi mislite, vrlo sam zabrinuta. U obitelji nemamo slučajeva epilepsije. Hvala na odgovoru. Sa štovanjem, mama.

Josip Glavić, dr. med.

29.12.2007. 17:10

Poštovana mama,

mislim da bi najbolje bilo odvesti dijete na pregled neuropedijatra i snimiti mu EEG jer bi onda objektivno mogli reći o čemu se radi kod Vašeg djeteta. Smetnje koje ste opisali da ima Vaše dijete u nekim elementima mogu izgledati kao epileptički napadaju absance tipa, ali u mjesec dana 20ak "napadaja" mi se čini previše s obzirom da do unazad mjesec dana tih "napada" nije bilo. Neuropedijatar će od Vas uzeti iscrpnu anamnezu o vašoj trudnoći, porodu i ostalom psihomotornom razvoju djeteta, napraviti će neurološki pregled, a nakon napravljenog EEG-a i procijeniti zahtjeva li Vaše dijete eventualno neku dodatnu obradu ili možda neku terapiju