Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem kod erekcije s kožicom


Autor Poruka

marinjo

20.11.2009. 00:35

Pozdrav,
imam 20 godina i imam problem kod erekcije. Naime kada penis dođe u stanje erekcije(u normalnom stanju se to ne događa), ne mogu kožicu do kraja prevući preko glavića, kao da imam mali prsten koji to ne dopušta. To mi se javilo prije 2 godine, ali nije imalo toliko utjecaja kao sad. Bio sam kod urologa, ali on je vidio da kada mi je penis spušten mogu prevući kožicu, te mi je rekla da će se ovo s erekcijom s vremenom stabilizirat i rastegnuti. Ali od tada je prošlo 2 godine i ništa ne ide na bolje. Vjerujem da zbog te stvari brze svršavam te curi smanjujem ugođaj. Znate li možda postoji kakva krema da si to mažem te da mi se kožica opusti i elastilizira? Stvarno ne bih volio ići na operaciju i biti "obrezan", a i čuo sam da to u mojim godina dosta boli.
Od srca ću vam bit zahvalan ako mi uspijete kako pomoć...

HVALA

Antun Gršković, dr. med.

21.11.2009. 02:50

Ukoliko tako odlučno odbijate operaciju možete pokušati sa lokalnom primjenom npr. Beloderm masti (odnosno nekog kortikosteroidnog pripravka) koju ćete 2 puta dnevno primjenjivati na mjesto gdje je prepucij sužen pa do ukupno mjesec do mjesec i pol dana. Istovremeno provodite vježbe rastezanja prepucija (prevlačenje preko glavića penisa) uz oprez da ne izazovete stanje parafimoze. U tom slučaju potreban je hitan pregled urologa te repozicija parafimoze.

marinjo

21.11.2009. 13:50

Puno vam hvala na pomoći!!!

Imam samo još jedno pitanje. Neki puta mi se na glaviću znaju javiti crvene točkice. Trebam li neku veliku pažnju obraćati na to ili...???Čitao sam na internetu da to može biti zbog gore navedenog problema...

Antun Gršković, dr. med.

22.11.2009. 14:55

Vrlo vjerojatno je to uzrok. Dovoljna je redovita higijena (ispiranje pod mlazom mlake vode).

konj

20.03.2010. 09:50

ja imam sličan problem.
nikad nisam zapravo mogao presvući kožicu preko cijelog glavića niti dok je penis olabavljen niti dok je u erekciji s time da nikad nisam imao problema tjekom mastrubacije osim to što ne mogu izvući kompletni glavić vani,dakle viri samo jedan dio, ponekad malo više viri ponekad malo manje ali kad god sam pokušavao izvući više nego je sam prilikom erekcije izašao nisam mogao radi bolova a i strah me da nebi kožica pukla.mene zanima ako nisam imao problema tjekom mastrubacije i nije bilo bolova niti pucanja kožice dali bih se možda morao bojati da će tjekom seksualnog odnosa biti drugačije?
unaprjed zahvalan

Antun Gršković, dr. med.

22.03.2010. 22:50

Ukoliko problema nije bilo tijekom masturbacije vrlo vjerojatno ih neće biti niti prilikom spolnog odnosa. No, teško je održavati adekvatnu higijenu spolovila ukoliko se kožica ne može prevući do kraja. Stoga bi bilo poželjno učiniti cirkumciziju (obrezivanje) uz, naravno, prethodni pregled urologa.

konj

23.03.2010. 13:00

čitao sam za još neke metode poput perpucioplastika za koju piše da su joj prednosti brži i bezbolniji oporavak,manje komplikacije te očuvanje perpucija
a druga je liječenje sterodinim mastima koje potiču rast i širenje perpucija dakle nema kirurškog rizika,traume i oko 90% slučajeva se navodno uspješno može izliječiti ovom metodom. Volio bih čuti vaše mišljenje što se tiće ovog
hvala još jednom

Antun Gršković, dr. med.

25.03.2010. 00:25

Pojam prepucioplastike ne postoji. Odnosno najbliže tome bila bi "dorzalna incizija" (stražnji razrez prepucija) prilikom čega ostane očuvan prepucij u jednom vrlo, estetski, neprihvatljivom stanju.
Kortikosteroidne kreme ne dovode do rasta prepucija već do omekšavanja ožiljka i time povećane rastezljivosti prepucija. Postupak primjene je opisan u jednom od prethodnih pitanja vašeg prethodnika.

ivanmessi

21.07.2010. 18:20

Dobar dan,imam slican problem kao gospodin marinjo ali imam 16 godina.Ovako. Kada mi je penis opušten nemam apsoultno nikakvih problema sa navlacenujem prepucija(kozice)preko glavica,ali kada dode do stanja erekcije one ide teze,kod mastrubiranja isto apsolutno nikakvih problema zanima me postoji rijesenje da kozicu rastegnem sa nekom kremom i dali cu imati problema tjekom seksualnog odnosa?Ali htio bih izbjeci obrezivanje!

Antun Gršković, dr. med.

23.07.2010. 13:05

Odgovor se nalazi u jednom od prethodnih odgovora jer je i pitanje bilo gotovo isto. Ukoliko se prepucij ne može prevući preko glansa moja je preporuka uvijek obrezivanje isključivo radi održavanja higijene penisa.

mijo_pb

27.07.2010. 23:35

Zanima me koliko traje ta operacija i izlazi li se odmah iz bolnice? Koliko traje oporavak?

Antun Gršković, dr. med.

29.07.2010. 11:30

Operacija traje u prosjeku između 30 minuta i sat vremena. Odmah nakon operacije bolesnik može ići na kućnu njegu uz preporuku mirovanja.

bbch

18.08.2010. 23:05

"Pojam prepucioplastike ne postoji. Odnosno najbliže tome bila bi "dorzalna incizija" (stražnji razrez prepucija) prilikom čega ostane očuvan prepucij u jednom vrlo, estetski, neprihvatljivom stanju."

Poštovani

Ako pojam prepucioplastike ne postoji, opisuje li ovaj tekst, http://en.wikipedia.org/wiki/Preputioplasty , dorzalnu inciziju? A i primjetio sam da kao jednu od dvije prednosti nad obrezivanjem navode: "has the advantage of healing very quickly with little or no significant cosmetic alteration to the appearance of the penis"

Antun Gršković, dr. med.

19.08.2010. 22:40

Kada sam čitao operacijske tehnike u urologiji nisam učio iz wikipedia-e već iz hinman-ove Urologic surgery. Pojam prepucioplasike ne postoji već pojam
dorsal incision-dorsal slit koji podrazumijeva longitudinalnu inciziju na mjestu konstrikcijskog prstena te potom transverzalnu aproksimaciju mjesta incizije šavima. Nakon toga neminovno dolazi, ako se ne varam, do skraćenja prepucija na mjestu incizije te pri tome i većeg ili manjeg estetskog defekta. Za operaciju cirkumcizije bolesnik mora prije svega biti motiviran i sam mora željeti operaciju jer to spada u skupinu estetskih operacija dok se akutna stanja (parafimoza) privremeno rješavaju dorzalnom incizijom, a potom se nastavlja cirkumcizijom. Ne radim u privatnoj ustanovi te stoga vrlo praktično i jednostavno doživljavam urologiju te je moje mišljenje da ako bolesnik ima problema sa prepucijem i ako je psihički spreman na operaciju treba učiniti cirkumciziju.

bbch

20.08.2010. 00:30

Poštovani

Da me ne biste krivo shvatili, nisam ništa loše mislio, samo sam htio da mi pojasnite jednu situaciju koje me zbunjivala jer su se koristili različiti pojmovi.
Hvala vam na objašnjenju.

Antun Gršković, dr. med.

20.08.2010. 21:30

Ma nema nikakvih problema, ali ponekad je teško na ovaj način komunicirati i sporazumijevati se sa ljudima.