Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem s održavanjem erekcije!!


Autor Poruka

badcarma

06.03.2010. 23:40

Poštovani doktore!

20 godina mi je i imam problem s održavanjem erekcije. Čim postignem erekciju i želim staviti kondom penis se u kratkom roku olabavi tj. niti ga ne stignem staviti. Uspio sam samo par puta stupiti u spolni odnos ali to je jako kratko trajalo jer mi se penis olabavio. Isti slučaj mi se desio i prije 2 mjeseca. Po mom mišljenju moguća su 2 razloga: 1. razlog je taj da kad sam prvi puta htio stupiti u spolni odnos nisam mogao postići željenu erekciju, pa je moguće da mi sada fali samopouzdanja ili je to sve stvar psihe. 2. razlog i po meni važniji je taj da se samozadovoljavam jednom na dan (znalo je biti i više puta).
Možda ako se prestanem samozadovoljavati situacija će biti bolja ili ako počnem uzimati nekakve tablete kao što je vitaseng i sl.?
Stvarno bih vas zamolio za savjet! Hvala unaprijed!

Srdačan pozdrav

Antun Gršković, dr. med.

07.03.2010. 13:20

Neuspjeh prilikom prvog spolnog odnosa svakako može biti uzrok ovom stanju.
Svakodnevno samozadovoljavanje ne dovodi do organskih promjena na penisu no eventualno može dovesti do slabije spolne želje, a slabija spolna želja do slabije spolne izvedbe.
S obzirom da ste rekli da se svaki dan samozadovoljavate pitanje je slijedeće: da li prilikom samozadovoljavanja imate problema sa održavanjem erekcije ili je tada sve u redu?

badcarma

07.03.2010. 14:40

Prilikom samozadovoljavanja nemam nikakvih problema i zato ne razumijem zašto se problem javlja kad sam s curom.

Antun Gršković, dr. med.

07.03.2010. 20:15

Onda je problem definitivno psihogene naravi. Problem je u manjku samopouzdanja koje se javilo ili zbog opisanog događaja prilikom prvog spolnog odnosa ili zbog nečeg drugog. Vi ste mlada i zdrava osoba no riješenje problema je u vremenu ispred vas. Problem je što se današnje veze više baziraju u prakticiranju sexa nego u stvaranju kvalitetnog odnosa među partnerima. Ukoliko je vama i vašoj djevojci stalo do ove veze i problem će kroz nekoliko mjeseci sam od sebe nestati kako će povjerenje i povezanost među vama rasti. Ukoliko vam je bitniji sex ,možete pokušati sa najmanjom dozom Levitre (5 mg) ako nemate kontrindikacija za uzimanje lijeka. Tako ćete se i sami uvjeriti da je sa vama sve u redu i postupno ćete prekinuti sa uzimanjem lijeka.

badcarma

08.03.2010. 15:45

Zahvaljujem vam se na savjetu doktore!
Zanima me još samo dali Levitru mogu kupiti u ljekarni bez odobrenja doktora?

Antun Gršković, dr. med.

08.03.2010. 17:55

Obično je potreban privatni recept no postoje razlike od ljekarne do ljekarne pa ponekad lijek možete kupiti i bez recepta. Pažljivo pročitajte upute o korištenju lijeka i moguće nuspojave.

badcarma

08.03.2010. 20:35

U redu, hvala lijepa još jednom!

Antun Gršković, dr. med.

08.03.2010. 22:05

Nema na čemu.

tanjazzg

16.09.2010. 15:40

Poštovani,,

Žensko pitanje o muškim problemima...
Molim Vas pomozite mi...
Partner i ja samo u vezi 6 mj imamo ceste spolne odnose ALI.... Primjetila sam kako prvog dana
pa tako i danas da nemoze odrzati erekciju.. Kada se krenimo maziti sve je uredu čim treba doči do Penetracije erkcija jednostavno nestane.
Nakon toga on se krene rukom zadovoljavati pa ponovo postigne erekciju... nekada uspije penetrirati.. ali to traje vrlo kratko jer jednostavno nemoze
odrzati erekciju.. Ako je i uspije odrzati to je uglavnom i samo u jednoj pozi da moze trajati mrvicu duze.
Često se dogodi da ne moze postici ejakulaciju penetrirajuci u mene... Pokusala sam ga i na druge načine zadovoljiti ,
ali jednostavno vrlo rijetko dolazi do ejakuliranja. Naravno da me to muci a nekako mi je jako tesko i nelagodno postaviti mu to pitanje da ga nebi uvrjedila jer on o sebi ima misljenje kako je vrlo strastven, spretan i muzevan u krevetu...
Po prirodi je vrlo strasven i jako uziva u nasim odnosim ALI ja smatram da postoji problem koji bi htjela naravno da zajednički rješimo.
Pa prije toga vas molim da mi date neki savjet ili odgovor.
Hvala vam!

Antun Gršković, dr. med.

16.09.2010. 19:35

Ako tvrdite da je erekcija prisutna prije penetracije odnosno u tijeku predigre i da ju vas partner uspijeva održavati onda je problem psihološke naravi. Da li je problem nastao tijekom odgoja ili je stečen kasnije u nekoj od prethodnih ili u vašoj vezi ne mogu znati. Uvijek ponavljam da ne možemo govoriti o organski uvjetovanoj erekciji ukoliko je ona u jednom trenutku prisutna, a u drugom nije. Za sve druge situacije potrebno je strpljenje, pomoć partnera ili stručna pomoć. S obzirom da ste u vezi već 6 mjeseci možda bi bilo zgodno da o tome otvoreno popričate, uvjerite ga da vam je bitan radi drugih stvari, a ne samo zbog seksa i potom pokušate sa farmakoterapijom PDE 5 inhibitorima. Razgovor je definitivno bolje rješenje od glume da je sve u redu.

tanjazzg

16.09.2010. 22:00

Puno Vam Hvala na odgovoru.

Sada su mi ipak malo otklonjene neke nedoumice svakako cemo o tome razgovarati.
Hvala jos jednom.

milos2244

05.10.2010. 12:40

Postovani i ja imam slican problem ali ne bih otvarao novu temu pa cu pistanje postaviti ovde. Ja imam isti problem sa odrzavanjem erekcije i kada sam sam i kada sam sa devojkom i jutarnja erekcija mi je istog trajanja, naime ja postignem erekciju ali ne mogu da je odrzim cak i kada se samozadovoljavam, taj problem imam oduvek samo dok nisam imao seksualne odnose nisam shvatao kao problem dok nije doslo do njih, jer ja izgubim erekciju dok navucem kondom. Bio sam kod urologa uradio polne hormone, ultrazvuk besike, bubrega, prostate, testisa, spermokulturu, urinokulturu, bris i sve je u redu. Bio sam kod urologa koji mi je dao injekciju pge1 20mg, medjutim erekcija je bila samo 50% sa normalnim pulsacijama dok je posle deset dana sa istom tom injekcijom samo doza od 40mg erekcija bila 80%. Treba da uradim indikovanu farmakokavernozigrafiju(valjda sam je dobro napisao) pa me interesuje vase misljenje.

Antun Gršković, dr. med.

05.10.2010. 22:45

S obzirom da je problem prisutan od kada "znate za sebe" te je prisutan u različitim oblicima spolnog zadovoljavanja, a vrlo je indikativno prema vašoj priči da se radi venookluzivnoj disfunkciji mislim da bi bilo korisno, za raščiščavanje problema, da se pretraga obavi. U trenutku erekcije povećan je dotok krvi u penis. Simultano sa tim događanjem vene se moraju "zatvoriti" (kontrahirati) kako krv ne bi odmah "pobjegla" iz kavernoznih tijela penisa dalje u venski krvotok. Ukoliko ne dođe do adekvatnog "zatvaranja" vena erekcija se lako postiže, ali se teško održava ili se odmah gubi. Ova pretraga mogla bi pomoći u otkrivanju problema ove vrste.

milos2244

06.10.2010. 14:46

Hvala doktore uradio sam pregled ali ima jedna problem pa vas molim da mi kazete vase misljenje nakon zavrsetka pregleda sam drzao gazu kako bi prestala da mi curi krv medjutim zbog malo jaceg stiska mi je malo otekla leva strana penisa iznad mesta gde sam drzao pa sta da radim, doktor mi je rekao da ce proci i toliko, da li to moze da ostavi posledice?

Antun Gršković, dr. med.

06.10.2010. 21:20

Ne, normalno je da na mjestu uboda bude oteklina, a kasnije je moguć i razvoj manjeg hematoma. Ne morate brinuti, to će proći no zasad bi bilo dobro da 2-3 puta dnevno držite hladne obloge na otečenom mjestu u trajanju od oko 5 minuta.

milos2244

06.10.2010. 22:50

Hvala vam puno na odgovoru razvio mi se posle par sati hematom i drzim led. Iskreno moram da vas pohvalim na odlicnim odgovorima i na najkracem vremenu koje vam je potrebno za odgovor.

Antun Gršković, dr. med.

07.10.2010. 18:20

Drago mi je ako sam pomogao...

newman26

08.10.2010. 18:55

Postovani doktore,

Imam 26. godina i vec neko vrijeme imam problema sa erakciojom. Nekoliko puta mi se desilo da uopce ne mogu dobiti erakciju, a u zadne vrijeme i kada dodje do erakcije imam problem sa zadrzavanjem iste. Ponekad nije ni potpuna erakcija, mislim da bude nekih 80% ranije. Do sada nikada nisam ima problema sa seksom, posebnos a erakcijom. Iako nikada nisam imao redovnu jutarnju erakciju, barem ne koliko ja znam... Sve je pocelo prije nekoliko mjeseci kada mi se prvo javio problem da preuranjenom ejakulacijom. Sada imam osjecaj da su mi se oba problema sastala. Imam redovnu partnerku i stvarno me privlaci i volim seks sa njom. Medjutim ovi problemi me svaki dan sve vise zamaraju jer ne znam cemu je uzrok. Dosta sam surfao i procitao sam da bi cigarete i blagi visak kilograma mogao biti problem? Najgore je sto u predigri imam maksimalnu erakciju ali kada treba da se sexamo jednostavno pocnem da razmisljam o glupostima tako da ili imam problem sa erakcijom ili sa preuranjenom ejakulacijom. Nekoliko puta sam uzeo i tablete Cialis, tada imam odlucnu erakciju medjutim prerano ejakuliram... Nadam se da cete mi pomoci.

milos2244

10.10.2010. 21:15

Postovani u vezi sa onim hematomom da li on moze biti stetan i dovesti do nekih poremecaja i da li treba da se uzdrzavam od seksualnih odnosa dok ne prodje ili ne posto mi se javio pre 4 dana. A drugo pitanje otkriveno mi je vensko curenje u venu dorsalis pa me interesuje sta moze tu da se uradi a da resenje nije operacija jer su mi rekli da ona ne daje dugorocne rezultate vec samo par godina. Hvala unapred

Antun Gršković, dr. med.

11.10.2010. 01:45

Odgovor na pitanje newman26

koliko sam shvatio problem je nastao nedavno, ustvari naglo i ni iz čega, a prvi simptom bila je preuranjena ejakulacija. Zbog preuranjene ejakulacije mislili ste da niste zadovoljili svoju partnericu, počeli ste razmišljati o "glupostima" i potom je nastao problem sa održavanjem erekcije. Preuranjena ejakulacija najčešće se javlja zbog nekih psihogenih razloga, a vrlo rijetko se radi zaista o prepodražljivosti glansa penisa. I sami kažete da je erekcija odlična u tijeku predigre. To samo znači da je ona i inače odlična, naravno dok ne počnete razmišljati o glupostima. Što se tiče preuranjene ejakulacije pokušajte sa primjenom kondoma koji će donekle umanjiti senzaciju, a na taj način i odgoditi ejakulaciju. S druge strane možete pokušati i vježbati - kada osjetite da će uskoro doći do ejakulacije prekinite sa podražajem te nastavite kroz 10-ak sekundi i tako nekoliko puta dok vaša pertnerica i vi ne budete zadovolni duljinom trajanja odnosa...