Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problemi sa održavanjem erekcije


Autor Poruka

valent

13.03.2010. 22:05

Poštovani
Imam 29 godina i zadnjih 2 godine imam problema sa erekcijom, ne toliko sa postizanjem erekcije koliko sa održavanjem kvalitetne erekcije.
Erekciju postignem relativno brzo ali u zadnje vrijeme je samo 80% prijašnje , prestankom stimulacije erekcija se gotovo u potpunosti izgubi za 30-tak sekundi i to me najviše zabrinjava.Kod spolnog odnosa erekcija se pojačava i tek nekoliko sekundi prije ejakulacije postigne punu 100% tvrdoću.
Jutarnje erekcije su normalne(100%) i traju do 10 minuta , ali nesmijem se micati u krevetu (dovoljno je da se okrenem ili pomaknem nogu i erekcija se polako gubi).

Osjećam bolove u donjem dijelu leđa pa me zanima da li je to možda do smanjenja cirkulacije ili tako nešto, jer znalo mi se dogodit da kod dužeg sjedenja osječam utrnulost u predjelu genitalija i gornjem dijelu nogu.Molio bih vas za mišljenje .Hvala

Antun Gršković, dr. med.

15.03.2010. 17:45

Dobar je znak da se erekcija brzo i lako postiže, dobro je da su prisutne jutarnje erekcije. Podatak da su sadašnje erekcije 80% nekadašnjih može biti istinit, a može biti i subjektivno zapažanje koje može biti i krivo. To što vi prilikom ejakulacije dobivate "potpunu" erekciju nije čudno ili nenormalno. Naprotiv, netom prije ejakulacije dolazi do kontrakcije mišića (bulbokavernosus i bulbospongiosus) koji povećavaju tlak u penisu i ta faza erekcije zove se faza rigidne erekcije. Pitanje je da li do brzog pada erekcije dolazi samo tijekom spolnog odnosa ili i prilikom samozadovoljavanja. Ukoliko je problem stalno prisutan i traje već 2 godine možda bi bilo dobro da se javite na pregled urologu.