Menopauza


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 45 | Broj poruka: 98

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


neredovite menstruacije


Autor Poruka

kraljica

17.04.2008. 10:05

Imam 51 godinu i neredovite menstruacije već dvije godine.
Posljednju sam dobila 2.1.2008.godine.
0d 20.03 sam imala slabiji iscjedak, do 28.03. kad sam dobila menstruaciju
koja traje još i danas!
( 16.04.!!! )
Ginekolog mi je prepisao Provera tablete, pa me zanima hoće li mi pomoći,
jer ja ne vidim
nikakve promjene iako ih uzimam već 10-ti dan.
Jako sam zabrinuta...Unaprijed hvala

Prof. dr. sc. Velimir Šimunić, dr. med.

05.06.2008. 12:25

Poštovana,

Neuredna krvarenja prvi su znak približavanja menopauze. Nakon njih pojave se valovi vrućine te drugi simptomi nedostataka estrogena: umor, depresivna promjena raspoloženja, razdražljivost, smetnje koncentracije, bolovi u mišićima i zglobovima, suhoća rodnice i dr.
Približavanjem menopauze postupno se smanjuju razine hormona – prvo progesterona, a zatim i estrogena. Propisan Vam je preparat koji ima učinak sličan učinku progesterona. Taj se preparat dana sve rjeđe koristi. S obzirom na dob, nakon pregleda i potrebnih pretraga, najvjerojatnije bi Vam najviše pomoglo hormonsko nadomjesno liječenje. Danas postoje moderni i kvalitetni preparati koji sadrže nižu dozu estrogena i gestagena, koji učinkovito reguliraju ciklus i uklanjaju druge simptome nedostataka estrogena.. Ipak, prije svega preporučio bih Vam da posjetite ginekologa i potražite drugo mišljenje o uzrocima krvarenja.