Menopauza


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 45 | Broj poruka: 98

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Oestrofakt E


Autor Poruka

Mimi15

23.04.2007. 12:40

Imam 51 godinu i izostanak ciklusa dva meseca.Dakle pocetak.Sta mislite i da li preporucujete oestrofaks E, prirodne hormone.Imam nalete vrucine, nista strasno i ostalo je sve u redu.Malo nervoze, svakodnevno se bavim sportskim aktivnostima.Hvala

Prof. dr. sc. Velimir Šimunić, dr. med.

05.06.2008. 12:25

Poštovana,

Pripravak koji spominjete nije mi poznat . Pod „prirodnim“ hormonima vjerojatno se podrazumijevaju različiti pripravci na bazi izovlafonoida soje, crvene djeteline, smrdljike i nekih drugih biljaka. Njihova učinkovitost najčešće se uspoređuje s učinkom placeba i još uvijek nije dovoljno i primjereno ispitana. U stvari, nema prave znanstvene potvrde da su ta sredstva uopće djelotvorna.
Liječenje u Vas ovisi o tome što želite postići. Hormonskim nadomjesnim liječenjem (HNL), što vrijedi i za preparate s nižom dozom od standardne, učinkovito se regulira ciklus, uklanjaju se simptomi nedostataka estrogena, ali se istovremeno sprečava i osteoporoza. Ono djeluje i na urogenitalnu atrofiju i libido. Kvaliteta života nedvojbeno se povećava uz HNL. Za svaku pohvalu je to što prakticirate redovnu tjelesnu aktivnost i što se odgovorno odnosite prema zdravlju.