Menopauza


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 45 | Broj poruka: 98

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


rani klimakterij ili poremetnja hormona??


Autor Poruka

ravna

30.10.2007. 17:20

Opisat ću Vam svoj problem ,a Vas molim za savjet.
Od 2002.g. pa do lipnja ove godine koristila sam neprekidno Triqilar tablete.

Mnogo puta u sredini ciklusa a prilikom odnosa imala sam krvarenje,slabo,jake glavobolje ali mi je moj ginekolog rekao da je to normalno,i da je sluznica maternice tanja pa se prilikom trljanja raskrvari??

Tako je bilo zadnje 3 godine.

Budući sam ovog proljeća posjetila dermatologa zbog teškog disanja(alergija),on mi je savjetovao da napravim kontrolu hormona.....itd ,pa sam u dogovoru s ginekologom prestala piti Triqilar.

Od 22.05.,slijedeću menstruaciju bez uzimanja pilua imala sam 22.07.,pa slijedeću tek 04.09.2007.g.

Bila sam prije 5 dana kod ginekologa,trudna nisam,dao mi je dabroston 3x1 tableta/10 dana.

Zadnjih 2 mjeseca imam veućine,valunge,koji su po opisu slični onima u klimaxu.No,ima tek 38 godina,da li je moguće da sam u klimakteriju,kakvu mi terapiju preporučate,kontracepcija???

Molim Vas za savjet i što brži odgovor

Prof. dr. sc. Velimir Šimunić, dr. med.

05.06.2008. 12:25

Poštovana,

U Vas je riječ o krvarenjima koja imaju hormonski a ne mehanički uzrok i koja se mogu pojaviti u žena koje rabe oralne kontraceptive. Preporučam da se javite u Kliniku za ženske bolesti i porode kako bi se napravila primjerena endokrinološka obrada i postavila točna dijagnoza. Sigurno je da je nakon toga moguće naći liječenje koje je najbolje za Vas.