Psorijaza


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 2 | Broj poruka: 6

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Psorijaza u trudnoći


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Rian@

12.08.2021. 01:25

Poštovani, molim vas za sugestiju čime držati pod kontrolom psorijazu vlasišta u trudnoći s obzirom da sam prestala koristiti kortikosteroide još u razdoblju planiranja trudnoće. Smijem li mazati na vlasište prirodno ulje sastava uljni macerat: maslinovo ulje, ricinusovo ulje, ulje noćurka, ekstrakt nevena i kamilice? Također i svaka druga sugestija je dobrodošla. Unaprijed hvala!

Borna Pavičić, dr. med.

01.09.2021. 15:10

Poštovana,
na vlasište možete primijenjivati takav tip preparata da bi se skinule ljuske. Nakon prvog trimestra se mogu i kratkotrajno i lokalizirano primijenit kortikosteroidni preparati ukoliko je neophodno.

Rian@

03.09.2021. 06:50

Hvala Vam na odgovoru.

Također me zanima je li siguran za korištenje biljni sampon sastava : Chamomila Recutita Flower/Leaf/Stem Water, Coco Glukozamid, Glycerin, Urtica Dioica Root Extract Xanthan
Gum, Acidum Salicilum, Bark Oil, Bentonite, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Limonene?

Brine me salicilna kiselina u sastavu pa sam se obratila proizvodacu koji tvrdi da je sampon veganski, bez SLS, SLES, EDTA, umjetnih boja, mirisa i silikona te da sadrzi isključivo tenzide koji su biološki prihvatljivi, a po pitanju salicilne kiseline da je u samponu ima 0.5%.
Unaprijed hvala još jednom!

Borna Pavičić, dr. med.

27.10.2021. 23:25

Poštovani, prema sastavu, šampon je siguran za korištenje.