Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hpv+cin1+transplantacija bubrega


Autor Poruka

ivana0706

20.04.2009. 17:00

Poštovana,
2002. godine učinjena mi je transplantacija bubrega, a 2007. dijagnosticiran cin 1 i hpv visoko i niskorizičnog stupnja. Od tada redovito kontroliram PAPA test kao i kolposkopiju i nema prevelikih promjena. Znam da početna rečenica zvuči nepovezano, ali povezano je u smislu slabog imunološkog sustava kao posljedice dugogodišnjeg uzimanja imunosupresije. Ono što me zapravo zanima jest zašto mi nije dana apsolutno nikakva terapija? Pretpostavljam da je zbog imunološkog sustava, ali baš nikakva?! Te jesu li bolovi i peckanja prilikom spolnog odnosa moguća posljedica hpv-a, odnosno promjena vezanih uz cin 1? Podaci koji bi možda bili korisni: imam 23 godine, 3 godine sam u vezi s istim partnerom, od terapije uzimam cellcept, sandimmun neoral, decortin te yasmin.
Unaprijed hvala!

Marija Hršak, dr. med.

11.05.2009. 23:20

Poštovana, niste spomenuli da li ste radili briseve vrata maternice na aerobne bakterije, Myvoplasmae i Chlamydiu, te genotipizaciju HPV-a. Ukoliko niste, predlažem da to učinite da bi se isključila ili liječila eventualna upala vrata maternice, koja može uzrokovati simptome koje ste opisali da imate. CIN I može biti uzrokovan upalom ili HPV-o, pa bi to bilo dobro provjeriti.
Naravno da zbog uzimanja imunosupresivne terapije ti simptomi mogu kod Vas biti i jače izraženi, a uzimanje kontraceptivnih tableta također može pogodovati upali.
U svakom slučaju redovito kontrolirajte PAPA test.