Dječja psihologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 394 | Broj poruka: 1249

anonymous

Hana Hrpka, prof.

Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba
Zagreb, Đorđićeva 26


ispadi bjesa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

valentina

28.11.2008. 02:02

Majka sam blizanaca starih 8 godina. Jedan je tih i miran a drugi u zadnjih nekoliko mjeseci ima ispade bjesa i agresije.Najčešće su ispadi bili povezani sa nekom radnjom ili željom koja se nije mogla ostvariti. Završavalo je mojim objašnjavanjem i njegovim histeričnim vikanjem i plakanjem. Zadnja dva ispada su završila materijalnom štetom. Slomio je vrata ormarića u dječjoj sobi a neki dan je udarao nogom u školski ormarić i polomio ga je. Više ne znam šta da radim i kako da mu pomognem kontrolirati taj bjes. Znam da nešto moram hitno poduzeti. Molim Vas za pomoć!

Hana Hrpka, prof.

03.12.2008. 15:47

Poštovana,

zahvaljujem se što ste se obratili za pomoć putem ovog foruma. Zaista vjerujem da ste zabrinuti za ponašanje svog djeteta.
Ponekad se djeca ponašaju na način koji ne možemo objasniti. Navodite da je jedno dijete mirno, a drugo pokazuje izrazite oblike agresije koji završavaju čak materijalnom štetom.
Razlozi takvog ponašanja djeteta mogu biti brojni. Neka djeca su urođeno temperamentnija, manje tolerantna na zabrane, živa i tvrdoglava. Brojni okolinski uvjeti mogu potaknuti takvo ponašanje te je potrebno naći način za adekvatno nošenje i postupanje sa djetetom koji ima takvo ponašanje.
Preko foruma mi je strašno teško govoriti koji bi razlozi takvog ponašanja bili i koji bi trebali biti Vaši postupci. Stoga Vam preporučujem da sa djetetom što prije odete kod psihologa. Stručnjak mentalnog zdravlja će procijeniti njegovo ponašanje te dati Vam korisne savjete.
Preporučujem Vam Savjetovalište za roditelje i djecu unutar Dječje kuće Borovje (u sklopu udruge Hrabri telefon). Više informacija možete dobiti na broj telefona 01 6112 758.
Ukoliko ne živite u Zagrebu ili u njegovoj blizini, možete se obratiti psihologu u domu zdravlja/bolnici ili u školi.
Želim Vam sreću!

Hana Hrpka, prof.