Postovani
Molila bih vas savjet povodom iduceg. Naime, zadnja menstruacija je bila 8 aprila (uredna). 20.4 sam radila sam ginekoloski pregleg, ukljucujuci papa test te kolposkopiju. Nalaz je bio slijedeci: vulva - b.o., cervix -1.5 cm cvrst zatvoren, uterus - u avf obicne velicine cvrst, adnexa L - uredan, adnexa D - uredan, duglas - neosjetljiv; ultrazvucni pregled je dao slijedece: uterus - AVF dimenzija 71x4x46, stuktura homogena, endometrij debiljine 8mm, izgled sekretorni, ivice pravilne, desni ovarium 26x23 mm hipoehogen sa prim folikulama, lijevi ovarium 22x20 mm hipoehogen sapar folikula 6 mm, duglas b.o. Dijagnoza na kraju colpitis levis. Papa test generalno uredan osim sto je pokazao mnostvo leukocita te upalu, mikrobiologija mjesane flore. Kolposkopija uredna. Terapija je bila slijedeca: noracin 2x1 (10 dana), neo penatran forte vaginalete 1x1 (7 dana), lactogyn kapsule (1 dnevno, citavo pakovanje), latrogyn gel (2 puta sedmicno po jedna aplikacija), te pharmatex ovule u svrhu kontracepcije. 5.5 je pregled ponovljen nakon terapije i utvrdjeno da je nalaz generalno uredan. Ocekivala sam mestruaciju 8 maja ili koji dan prije medjutim nje nema. Test na trudnocu sam radila 8 i 9 maj i oba su negativna. Osim neke nelagode u malom stomaku, drugih simptoma nemam. Molila bih vase misljenje. Izvinjavam se zbog jako dugog posta.
S postovanjem,
MH