HRABRI - forum za zaštitu djece


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 179 | Broj poruka: 670

Savjetodavna linija, za djecu

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


Medicinari


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sinisa

29.05.2001. 00:00

Mozda cu poluciti sasvim suprotan efekat od zeljenoga, ali nije bitno.
Zelio bih reci da sam i sam bio zlostavljan kao djete i to u dva navrata i oba puta unutar medicinske ustanove.
Prvi puta se je to dogodilo kada sam imao 12 god. u zavodu za mentalno zdravlje dijece i omladine koji se nalazi u ************** u Zagrebu. Zanimljivo je da se radi o ustanovi koja bi se trebala izmedju ostaloga brinuti bas o zlostavljanoj djeci. Bio sam zlostavljan seksualno, psihicki i dusevno. Takodjer, imao sam priliku vidjeti da se slicne stvari desavaju i drugoj djeci. Drugi puta sam imao relativno slicno iskustvo u djecijoj bolnici ********** u Rijeci.
Na kraju bih samo prokomentirao da sam sasvim siguran i to na osnovu vlastitog iskustva, kako price o tome da djete ima uvjek mogucnost nekome prijaviti slicne dogadjaje spadaju u fantazije zasnovane na neinformiranosti. Ja sam jos tada, kada je sve bilo aktualno, prijavio sve i drugim ljecnicima, svojoj socijalnoj radnici a na kraju i policiji. Nikada, ali nikada me nitko nije pozvao ni na drugi razgovor a kamoli da se je nesto pokrenulo.
Eto, neka ovo bude moj mali prilog ovoj temi, u nadi da ce vas bar potaknuti na razmisljanje.
Sinisa

hrabri-internet

29.05.2001. 10:09

Sinisa, hvala Vam sto ste se javili i odlucili sudjelovati na ovaj nacin u Hrabrom Forumu. Vasa je prica potresna i doista ste nas potakli na razmisljanje, kao sto cete, vjerujemo, i mnoge druge koji nam se odluce javiti. Pozivamo i druge da nam se jave, s odgovorom, komentarom Sinisine price ili vlastitim iskustvom.

Lidija

13.05.2003. 12:13

Kad sma imala 5 godina bila sam seksulano zlostavljana od starijeg čovjeka koji je živo u našoj ulici. Mene i moju 5,5 godišnju susjedu mamio je slatkišima u podrum i tamo nam pokazivao svoje spolovilo, trljao ga uz moje ili njeno i samozadovoljavao se. Nakon nekog vremena mi smo to ispričale svojim roditeljima i sve je završilo na sudu. On je dobio (vjerovali ili ne) UVJETNU KAZNU OD 2 GODINE. Nakon toga meni su roditelji sugerirali da o tome ne pričam nikome. Danas imam 30 godina i moj muž nikada nije za to čuo. Imam curicu kojoj su 4,5 godine i sve više o tome razmišljam. Danas mi je jasno da sam zbog toga u pubertetu bila izrazito seksualna, stupila u odnose s prijateljem na moj nagovor s 15 g. i bila promiskuitetna. Možda sam iz zbog toga dopustila s nekih 12 godina svom susjedu (ocu one iste djevojčice) da me dira po spolovilu i grudima, u čemu sam ja uživala i nikada nikom to nisam ispričala.
Nikada mi nitko nije ponudio nikakvu profesionalnu pomoć. Vidim da se danas stvari pokreću na bolje, ali još smo u zametku. Nadam se da moje dijete nikada neće doživjeti što i ja, jer meni je to svakako ostavilo duboke posljedice. Iako toga ponekad nisam ni svjesna.