HRABRI - forum za zaštitu djece


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 179 | Broj poruka: 670

Savjetodavna linija, za djecu

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


Podrška


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Goga

01.11.2001. 16:24

U svome radu često se susrećem s teškoćama borbe za prava djece. Svakako bi u postupcima pred Sucem za mladež ovakvim slučajevima trebalo dati prioritet, međutim to je potrebno riješiti zakonskim aktima, a poštovanje istih bi trebala provjeravati određena državna komisija ili slično... Gospođi koju muče dileme u svezi zaštite sekualno zlostavljanog mentalno retardiranog djeteta preporučujem, javite se socijalnom pedagogu nadležnog suda ili socijalnom pedagogu Centra za socijalnu skrb. Podržavam nastojanja, svi smo kap koja može postati rijeka...

Mirela

24.01.2002. 23:44

Mi smo odmah obavijestili Centar za socijalnu skrb i policiju.
Isto tako smo dali naše izjave policiji i istražnoj sutkinji. Zlostavljač je u to vrijeme bio u zatvoru (zbog krađe), javio se strah što će biti kada izađe iz zatvora ( trebao je izaći u 9 mjesecu ). Točnije, bojali smo se da će utjecati na dijete.
Naše bojazni smo rekli i istražnoj sutkinji i da ne duljim produžili su mu pritvor tj. do suđenja. To je dobro. Sada čekamo suđenje i nadamo se da će sve ispasti dobro. Bojim se i pomisliti što će biti s djetetom ukoliko ga ne proglase krivim.
Pozdrav.

P.S.- Što se tiče reakcija ljudi na zlostavljanje djece, mi spadamo u rijetke koji su tako nešto pokrenuli. Meni je većina kolega rekla da oni to ne bi učinili jer "nikad se ne zna što je ta osoba u stanju ".. itd.

Hrabri telefon - Ana

11.03.2002. 13:49

Vasa reakcija je za svaku pohvalu - ponekad upravo strucnjaci koji s djecom rade previde svoju moralnu i zakonsku obavezu da primarno zaštite dijete. Razlozi mogu biti razni - od ovih koje ste naveli ("strah od zlostavljača"blunk, pa do nedovoljne educiranosti i nemogucnosti prepoznavanja. Stoga je vazno da svatko od nas pokaze hrabrost, i bude glas djeteta, koje je bespocno bez podrske odraslog. Srdacan pozdrav!