Ortopedija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 5 | Broj poruka: 14

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolovi u koljenima


Autor Poruka

drago

25.02.2007. 01:04

Poštovani,
unatrag tjedan dana zablokiralo mi je koljeno i nisam ga više mogao pomicati. Doktor opće prakse savjetovao je osobne masaže koje su malo ublažile bol, ali ja i dalje jedva hodam i bolovi ne prestaju niti kada mirujem. Prije godinu dana bio sam kod specijaliste ortopeda radi istih simptoma i rečeno mi je da je za moje godine (tada 57) to sve u granicama normale. Dijagnoza je bila Gonarthrosis et arthrosis femoropatellari dex. Coxarthrosis lat dex incip. Spondylarthrosis def. vertebrae cervicalis et lumablis. Paresis extremiteti inf. lat sin. discreta. Arthrosis humeroscapularis sin. A što mi ništa nije pojašnjeno i ne znam od kuda ti bolovi koji su do sada barem bili snošljivi zahvaljujući tabletama Diklofenak Retard, niti kako ih ublažiti ili izbjeći.
Molim Vas za pomoć i uputu kome da se javim

Doc. dr. sc. Domagoj Delimar, dr. med.

17.03.2007. 21:00

Poštovani,
s obzirom na vaš problem koji ste iznijeli, smatram da bi se svakako trebali javiti ortopedu na klinički pregled, a svakako će biti potrebna i radiografska snimka kukova i koljena. Nakon takvog pregleda će se moći odlučiti da li je potrebna operativna intervencija ili će biti dovoljna fizikalna terapija.

Doc. dr. sc. Domagoj Delimar, specijalist ortoped

kunika

22.04.2007. 11:30

Ja se ispricavam ukoliko ovom svojom porukom remetim neciji forum, no ne zna na kojem bi mjestu postavio svoje pitanje.

1997 sam bio na artroskopiji lijevog koljena (7.mj) i ubrzo zatim i desnog koljena (10.mj). 2000. u sijecnju sam ponovno bio na artroskopiji desnof koljena.
Od 3. razreda osnovne skole sam aktivno igrao rukomet, a u 7.razredu sam zadobio prvu ozljedu koljena (distorziju). Te su se iste ozljede zatim redale sve dok nisam dosao do 6-e i napokon pristupio gore navedenim operacijama.
Dijagnoza - hondromalacija patele. Misici nikad vise na onom nivou kao i prije.
Prestao sam s rukometom i sad sam sportski rekreativac sa jako problematicnim desnim koljenom. Bol kod svakog cucnja, i to posebno u jednom dijelu cucnja. Voznja biciklom, povremeni fitnes i Glukozamin sulfat mi pomazu da izdrzim kakvu partiju tenisa i voznju biciklom, ali nakon aktivnosti - bolovi nesnosni. Ima li kakvog rjesenja ili se moram pomiriti sa time. Molim vas za pomoc - profesor sam TZK.

Doc. dr. sc. Domagoj Delimar, dr. med.

06.05.2007. 21:50

Zbog hondromalacije se obično ne rade artroskopije. Preporučam da se javite ortopedu na obradu, da se vidi koliko Vam se može pomoći.