Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Alergija?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Gudlica

04.04.2010. 22:50

Poštovani dr. Richter,

Maloprije sam na djetetovom trbuhu (dijete 16 mj) primjetila na trbuhu crvene flekice. Ukoliko nije problem, molim Vas Vaš mail kako bi Vam mogla poslati sliku, pa se nadam da ćete znati o čemu je riječ. Unaprijed hvala, Ivana

Gudlica

05.04.2010. 13:05

Doktore,

Evo već sam bila na hitnoj jer sam sumnjala i na vodene kozice što je doktor i potvrdio. Pošto sam trudna 6 tjedana a nisam kao dijete prebolila vodene kozice strah me posljedica na nerođenom djetetu. Da li je moguće uraditi ikakvu pretragu kako bi bila sigurna da je dijete u redu?

Darko Richter, dr. med.

05.04.2010. 15:35

Ja bih na vašem mjestu sada išao na konzultaciju infektologu i opstetričaru.
Sigurni nikada ne možete biti. No, možete se zaštititi varicella-zoster imunim globulinom ili profilaktički lijekom aciklovirom.

Gudlica

05.04.2010. 21:40

Poštovani doktore,

Kontaktirala sam doktora na zaraznom odjelu u Zadru i rekao mi je da nema potrebe da dolazim, da nije to ništa opasno i da dođem ako mi "izbiju" kozice pa da će mi dati neki lijek, ako ne ništa i da se ne brinem i da će sve biti u redu. Ne znam kako zna da će biti sve u redu jer to jedino može znati dragi Bog. Nakon toga sam nazvala u Zg u Fran Mihaljević i doktorica mi je ponovila sve ono što ste mi i Vi napisali i rekla da dođem u Zagreb.

Kod opstetričara ću otići rano ujutro pa se nadam da ću ipak uspiti u Zadru nešto riješiti, pa makar to bilo i samo dobiti uputnicu za Zagreb.

Vama puno hvala i zbilja ste nama mamama velika pomoć... Javit ću Vam daljnji ishod... Pozdrav iz kišnog Zadra

Darko Richter, dr. med.

05.04.2010. 23:05

Uvijek se sjećam jednog svojeg profesora (iz farmakologije), koji je znao reći (tada je bila Jugoslavija i komunizam): ako se samo dvoje ljudi u nečemu složi, oni predstavljaju snagu koju je skoro nemoguće srušiti. Jer, i onda, kao i danas, očito, ostaje u modi da svi imaju svoje separatno i različito mišljenje. A evo, infektologica iz Klinike i ja na forumu, po vama, smo stručno složni. To je ipak korak naprijed.

Gudlica

09.04.2010. 11:10

Doktore, evo izvještaj:

U utorak sam izvadila krv u Zadru. U četvrtak sam zvala u Zg na Fran i nažalost nalaz IGG-a je negativan. Savjetovano mi je da dođem odmah u Zg, što sam i učinila, pa sam sinoć intravenozno kroz tri sata dobila Varitect 625 jedinica u 500 ml F.O. Rečeno mi je da bi bilo najbolje da sam navedeno dobila prvih 72 sata od doticaja sa zaraženim, al što je tu je sad.
Moguće je da ih dobijem u blažem obliku ili pak što se toplo nadam da ih ne dobijem.

Danas sam nazvala svog opstetričara i rekla mu da sam dobila lijek i bio je ljut i rekao da se taj lijek nikako nije smio dati i da se velika greška učinila i da nitko bolje od ginekologa ne zna o trudnoći i razvoju djeteta i da sam mu trebala vjerovati kad mi je rekao u utorak da će biti sve u redu i da ništa ne poduzimam i da sam sad sve uprskala.


Eto, ne znam ni što da očekujem da mi napišete... Valjda da će sve biti u redu...

Pozdrav iz sunčanog Zadra

Darko Richter, dr. med.

09.04.2010. 14:40

Varitect nikome ne može naškoditi. To su protutijela koja u vas nisu nađena. I vjerojatno će otkloniti bolest, i zaštititi plod.
Nemam pojma zbog čega bi netko na ovo bio ljut.