Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Alergološki test


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Vesna

27.09.2002. 09:12

Poštovani dr. Richter,

Koje zdravstvene uvjete treba zadovoljiti dijete od 2 god i 9 mjeseci za pristup alergološkom prick testu? Mora li biti sasvim zdravo, smeta li viroza bez temperature? Koliko vremena treba proći od zadnjeg uzimanja antibiotika (oralno ili lokalno u obliku kapi za nos) ili to ne igra nikakvu ulogu? Pitam to jer mom sinu stalno curi nos (iako su zadnja tri brisa bila negativna) i upravo je nemoguće naći period kad mu ne curi. Alergološke testove preporučili ste mi i vi jednim ranijim odgovorom, a i pedijatrica mog sina.

Unaprijed puno hvala na odgovoru!

Dr. Darko Richter

28.09.2002. 00:28

Bitno je jedino da barem 3 tjedna prije kožnog testiranja ("prick" test) ne prima antinhitaminike (Dimidril, Clarinitne, Flonidan, Letizen, Synopen). Već samo 1 doza u tom periodu može bitno oslabiti vidljivost reakcije na koži i učiniti testiranje neuspješnim. Osali liekovi ne igraju ulogu, kao niti blaža bolest bez temperature.