Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Trajanje podoja


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marijana

26.09.2002. 13:30

Ispričavam se jer sam poruku stavila pod topic "Problemi s dojenjem" pa ju ponavljam!
Imam bebu od 3 mjeseca koja je na prsima. Sa 5 tjedana činilo mi se da nemam dovoljno mlijeka pa sam ju počela dohranjivati na bočicu, ali nakon toga počela je odbijati dojku pa sam bočicu ukinula jer sam vidjela da popije samo 20-30 ml poslije podoja i to 1-2 puta dnevno a ostali dio dana bila je samo na prsima.. Sada smo već mjesec dana samo na prsima. Zadovoljna je, dobiva na kilaži i siše svaka 2-3 sata. Jedino što me zabrinjava je to što su podoji vrlo kratki, svega 6-8 minuta i to na desnoj dojci 2-3 min. i ostalo na lijevoj. Nakon što postignem letdown na desnoj siše samo dok mlijeko jako ide a onda odbija dojku i moram joj dati lijevu. Noćni podoji su u redu ( u 24.00, pa oko 4.00 i oko 7.00), na svakoj oko 10 min. Stolice 1-2 dnevno i mokrih pelena 5-6 u 24 sata. Molim Vas da mi odgovorite da li se dijete može najesti za tako kratko vrijeme jer se bojim da nije gladna. Da li je moguće da se dijete preko noći dovoljno najede pa da po danu manje sisa? Ne bih se htjela vratiti flašici jer smo se toga jedva rješili a vidim da je ona zadovoljna i dobro spava, samo me brine to što su podoji tako kratki pa ne znam koliko posiše masnog mlijeka! Ne znam koliko je dobila na kilaži otkada smo samo na prsima, ali vidim da napreduje!
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Dr. Darko Richter

26.09.2002. 16:40

Ako dojenče na prsima dobiva oko 600 g mjesečno, može se smatrati da je sve u redu u pogledu dojenja. Ali, ako je taj prirast ispod 500 g, treba nešto poduzeti. Puno ste se raspisali, ali nam brojke niste dali.