Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


anemija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Branko

09.07.2002. 00:01

Kakve su popratne pojave i moguće posljedice anemije? Naš sin star je osam mjeseci. Kod analize krvi (kada je imao 6 mjeseci) uočena je anemija. Od tada mu dajemo Ferrum Lek kapi (2x10 ), a nalaz ponovljen nakon 2 mjeseca još nije dao zadovoljavajuće rezultate. Sada mu po preporuci liječnika pedijatra dajemo 2x15 kapi istog lijeka. Sinčić dobro izgleda, dobro je raspoložen i ništa ne ukazuje na probleme, ali nas anemija zabrinjava.
Branko

prof dr sc Ana Votava-Raić

09.07.2002. 20:03

Cijenjeni gospodine Branko, simptomi anemije (pretpostavljam da se radi o anemiji zbog manjka željeza) ovise o mnogim čimbenicima od kojih su neki: životna dob, stupanj anemije, dužina trajanja bolesti, drugi laboratorijski nalazi... S obzirom na dobar izgled i raspoloženje Vašeg djeteta, vjerojatno problem nije osobito izražen (ako je uopće problem; možda je dovoljna promjena preparata). Ipak, bez uvida u dataljnije nalaze teško je biti siguran. Stoga Vam preporučam pregled kog pedijatrijskog hematologa (npr. u Zagrebu, na Šalati; 01 4552 333), nakon čega ćete biti, vjerujem, znatno manje zabrinuti. Srdačno Vas pozdravljam.