Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Bijeli jezik


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Puz

31.07.2019. 23:05

Postovani. Imam sina, star 7 godina. Dobrog je opceg zdravlja. U posljednje vrijeme je imao cesce i povremeno mekse stolice, no to sam pripisala vecoj konzumaciji voca i hrane opcenito. Ima vrlo dobar apetit, cak se i udebljao u posljednje vrijeme.Ono sto me brine je sto sam primjetila da mu je jezik bijelkast. To bijelo se ne da sastrugati ili ocistiti. Jednostavno je bijelkaste boje i ispod se vide crvene tockice. Uplasilo me sto sam citala da to moze biti kandida, a to je u toj dobi znak neceg opasnog. Da napomenem dijete ima karijes i zubi nisu u dobrom stanju. Mogu Vam i poslati sliku jezika. Lijep pozdrav, unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.08.2019. 12:55

Bjelkast jezik bez naslaga uobičajeno je znak manjka tekućine, što u ovo godišnje doba nije neobično. Povećajte unos tekućine, koristite četkicu za jezik i sanirajte zube. Kandide u ustima se nemojte bojati, često se javi kod pada imuniteta ili nakon antibiotika.

Puz

25.08.2019. 21:35

Puno hvala na odgovoru. Cistim mu cetkicom i jezik, a idemo i kod zubara, te su zubi u sanaciji. Pije puno tekucine. Medutim jezik ostaje bijelkast. Zubarka je rekla da to nije kandida i da mu je vjerojatno jezik prirodno takav, bjelkasto oblozen. Malo mi je to cudno jer kad vidim stare slike, od prije par godina, jezik nije bio bijelkast. Smatrate li da trebam traziti drugo misljenje ili eventualno bris? Unaprijed zahvaljujem!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

30.08.2019. 09:55

Obzirom da dijete nema smetnji mislim da ne treba tražiti drugo mišljenje.