Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Mokrenje kod djece


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mircvetko

09.09.2019. 20:50

Poštovani!
Imamo dječaka od 2 god i 9 mj, te smo skinuli pelenu u 5.mj ove godine, i krenulo je u redu, povremeno mu je pobjegla mokraća kroz dan , a po noći je skroz kontrolirao mokraću. Zadnjih nekoliko tjedana se on svaki dan pomokri u gaćice, usprkos tome da kaže da mu se piša, ili ga mi podsjetimo, malo mu uvijek pobjegne na početku. Istovremeno, zatomljava stolicu, te je zadržava po 4-5 dana, i onda mu vjerojatno svaka kontrakcija crijeva pritišće na mjehur,i onda mu stalno bježi mokraća. Tada je nakon stolice dva dana recimo u redu što se tiče mokrenja, ne pobjegne mu toliko često, al 1-2 puta na dan se obavezno pomokri. Molim Vas za savjet, dali bi možda trebali kakav pregled ili samo treba vremena da počinje sve to skupa kontrolirati?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

10.09.2019. 10:45

Treba čekati, prema svemu nije emocionalno spreman za skidanje pelene. Stolicu treba regulirati, treba je razmekšati (hrana, postoje i neki lijekovi) kako bi bila redovita i kako bi kakanje bilo bezbolno. Posavjetujte se oko toga s pedijatrom.