Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


bolovi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

petra

13.05.2002. 09:12

Poštovani,
Imam curicu od 7,5 godina. U zadnjih par mjeseci žali se na bolove glave, povremene bolove u ramenu , a par puta i na bolove u prsima( u najgornjoj točki rebra). Bili smo kod okulista i nalaz je u redu. Mislim da nisu problemi sa školom jer je odličan učenik i ti bolovi joj se pojavljuju i kada ne ide u školu. Da li bi se ti bolovi mogli pripisati naglom rastu i razvoju ili možda nećem drugom. Ja inaće bolujem od uveitisa i možda imam nepotvrđeni lupus. Unaprijed hvala , Petra

prof dr sc Ana Votava-Raić

13.05.2002. 20:46

Štovana gospođo Petra, niste napisali da li su u Vaše djevojčice izvršeni, osim okulističkog, još i neki drugi pregledi. Moje je površno mišljenje (a čemu inače nisam sklona) da se ne radi o smetnjama koje bi signalizirale ozbiljno stanje ili bolest. Međutim, voljela bih biti u to uvjerena, pa Vam ipak preporučam kliničku "obradu" (npr. kod nas na Klinici za pedijatriju, u Zagrebu, na Šalati, gdje se nalazi i odjel specijaliziran za tegobe te vrsti), to više što postoji i stanovita obiteljski-opterećujuća anamneza.
Osim toga, ne mogu se ne osvrnuti na Vaše mišljenje "...nisu problemi sa školom jer je odličan učenik..." . Odlični učenici mogu imati raznolike probleme; škola je zahtijevna, a postizanje i održavanje odličnog uspjeha također. Srdačno Vas pozdravljam.