Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


prehrana


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

katarina

17.04.2002. 09:53

Poštovani,
imam curicu od 8 mjeseci, 9 kg i još je dojim. Ujutro kad se probudimo za prvi obrok je podojim, a slijedeći obrok joj dam nakon tri sata obično voćnu kašicu, pa nakon slijedeća tri sata ručak: povrće ili juhica (u gusto izmiješana s povrćem i mesom), te mliječna kašica i prije spavanja je opet dojim.
Zanima me koliko je djetetu u ovom periodu potrebno mlijeka i da li je ujutro dovoljno samo podojiti i tek nakon tri sata nešto dati ili bih joj trebala nakon podoja još nešto dati za doručak.
Ona je inače mirna i ne plače puno, pa tako ja mislim da joj ne treba više hrane.

Dr. Darko Richter

20.04.2002. 20:54

Ako je sa djetetom sve u redu, o čemu zapravo brinete? Da vam kažem da joj treba toliko i toliko mlijeka, pa vi onda to počnete primijenjivati, a nešto krene naopako, što biste tada mislili? Nije mi jasno zašto niste zadovoljni s time da, kao što sami opisujete, s vašim djetetom stvari izgledaju u redu?

Dr. Darko Richter

21.04.2002. 18:01

Katarina, imam izvjesnu grižnju savijesti zbog šturog odgovora na vaše inače dosta precizno pitanje, a sve zbog žurbe. Dakle, u dobi vašeg djeteta, broj obroka iznosi 5 dnevno. Obično su 2 mliječna (podoj ili bočica), te po jedanpu mlijeko s keksom, mlijeko s povrćem i mlijeko s voćem. Izgleda kao dosta mlijeka, međutim, dostatna su dva čista mliječna obroka, a sve ostalo može biti i pasirana, raznovrsna hrana, ako već može jesti na žličicu. To uključuje i pasirano meso.

ana

13.05.2002. 15:36

Imam djevojčicu staru 9 godina. Sportašica je koja se bavi plivanjem 4 godine i trenira po 1,5 sat svaki dan. Visoka je 140 cm i ima 35 kg.Je li prejaka za svoju dob - jaka ramena, trbuščić i celulit (napomena da ni obitelj nije "tvigi"blunk?
Kako je zdravo-sportski hraniti?
Hvala