Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6617 | Broj poruka: 26364

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Broj stolica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nektar

10.09.2018. 10:45

Pozdrav,

Osmomjesecni djecak, dohranu poceli sa 5.5 mjeseci, dotad iskljucivo dojen, a dojen jos uvijek na zahtjev, u prosjeku 7-8 puta u toku 24 h (nocne podoje nismo izbacili). Ima dva obroka, tek prije mjesec ih je prihvatio, u pocetku je to bilo par kasika. Sada se to dogodi ponekad. Jos od pocetka dohrane imao je 2-3 stolice dnevno, normalne rekla bih. Pedijatar je rekao da je to uredu, znak da probavlja hranu. Mene to ipak brine. Zadnjih dana ima 3-4 stolice u toku dana, dvije obilnije, poslijepodnevna je cvrsca, pretpostavljam zbog krutog obroka. Jutarnja je obilna, kakva je oduvijek. Bebi rastu i zubi, ima vec tri i dosta slini na usta pa sam mislila da i zbog toga ima jos ove dodatne stolice, nesto tecnije.

Takvo stanje je eto vec 2 mjeseca. Nije vagan u tom periodu, ali se cini zadovoljan. Veseo je, doji otprilike na 3-4 h, kruti obrok uglavnom pojede, vodu pije poslije obroka, nije bio bolestan. Dosta je aktivan, posjeo se u medjuvremenu, propuzao, trenutno se dize. Nisam primjetila da mu neka hrana smeta, ali nekad se uplasim da su te stolice znak da mu vecina hrane smeta.

Da li smatrate da zahtjeva neku obradu i da li da se obratim pedijatrici? Meni je to previse stolica. Rodjen je sa 3050, sa 6 mj je imao 9050 g. Sljedeca kontrola tek sa 12 mj.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

17.09.2018. 10:35

Obzirom da dijete dobro napreduje na teini i ponaša se normaln nema razloga za brigu niti za dodatnom obradom