Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Cesto mokrenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Lejlap0766

03.09.2018. 22:55

Postovani,
Radila sam ultrazvuk,rekli su mi da je zeludac spusten, zucna kesa presavijena, PK sistem bubrega postupalan i da izgled jajnika mozda upucje na PCOS

Imam cest nagon za mokrenjem, preko dana dok sam na poslu i ne osjetim bas potrebu ali u momentu kada dodjem kuci idem dosta puta i oblina su mokrenja (da li moze to biti na nervnoj bazi), ponekad zamucena ili s talogom, pored toga imam jaku ostru bol u donjem dijelu stomaka ispod pupka a nekada i u donjem dijelu ledja, stomak mi je uvijek nadut, pritisak u grlu i stomak mi uvijek "krci"
mozete mi objasniti da li je u pitanju neki kamenac u mokracnom mjehuru jer mi je receno da se ne moze to vidjeti na UZ (nalaz urina mi je uredu)
I zbog cega se javlja ta ostra bol u stomaku?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

05.09.2018. 11:45

Zautali ste s pitanjem na forum o zdravlju i bolesti djece... Obzirom na izgled mokraće, te obzirom da nema znakova upale, moguće je da je riječ o kristalima ili manjem kamencu u mokraćnim putevima. Pijte puno tekućine, privremeno izbacite iz prehrane sve što ima c vitamina i zeljasto povrće (kupus, salata i sl.), povećajte unos mlijeka. Ako imate smetnje s kralješnicom treba isključiti neurogeni mjehur - dakle to je problematika za internistu nefrologa.