Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Bronhitisi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nika94

02.08.2022. 08:55

Poštovani,
Kćer mi ima 2 godine i otkako je krenula u jaslice(tada je imala 1g i 3mj) od tada svaka 2-3 tjedna ima bronhitis. Kašalj, hroptanje, a zapravo puno šlajma. Išli smo pulmologu, alergologu i sve je okej s njihove strane. Čak smo i išli kardiologu i isto sve u redu. Jedino ORL još moramo, ali već kardiolog je rekao da bi situacija možda krenula na bolje(tj.da će krenuti) onda kada izvadimo mandule.

Ima li kakva pomoć do tada?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

03.08.2022. 22:35

Pričekajte, tj odgodite polazak u kolektiv do navršene 3 godine. Problemi će biti manje izraženi i rjeđi. No u svakom slučaju za očekivati je da će proći kada dijete stekne otpornost prema uzročnicima s kojima se susreće u kolektivu. Kada dijete krene s godinu dana u jaslice potrebno je oko 3 godine da bude nakon toga jednako često bolesna kao dijete koje ne pohađa kolektiv. Ako krene s 3 godine tada je taj period u prosjeku oko godine dana. Ne vjerujem da će se u ovoj dobi netko odlučiti za operaciju mandula. Sekret u nosu ispirajte hipertoničnom otopinom morske vode (2,3%), više puta na dan, neka dijete bude što više vremena na svježem zraku, izbjegavati pregrijane prostorije i provjerite da nije slabokrvna.