Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Djecak piski dolje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

milica eva

28.01.2015. 19:20

Djecak star 5 mjeseci i 13 dana, zdrav, 10kg (samo podoj do prije 7 dana), od rodjenja piski dolje (nalik djevojcivama), a ne gore (nalik vodoskoku kako bi trebalo). Molim Vas za misljenje. Pedijatar je za sad rekao da pratimo i da je moguce da smo ga mozda posmatrali kako piski kad mu besika nije puna. Medjutim, tvrdim (presvlacimo ga po 7 puta dnevno) da ni jedan put nije piskio na gore za ovih pet i nesto mjeseci. Svaki put kad mu maknemo pelenu popiski se tako da i ne znamo da se popiskio dok ne vidimo fleku.

Jasno mi je da se dijagnoza ne moze postaviti dok se dijete ne pogleda, ali sam se nadala da cete mi (uz informaciju da njegova pedijatrica nije vidjela neke fizicke uzroke za sada, kao i na osnovu opisa koji sam vam dala), reci koji su najcesci uzroci ovakvog uriniranja.

Unaprijed zahvalna na ovom, kao i na Vasim ranijim odgovorima koje smo nasli jako informativnim i korisnim.

Milica

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

29.01.2015. 09:35

Bez pregleda nije moguće reći o čemu se radi. Primarno treba vidjeti da li se na prepuciju (kožici) vidi otvor i da li je pravilan (okrugao) ili ima priraslica. Nadalje treba vidjeti da li je ušće mokraćne cijevi postavljeno na vrhu spolovila ili nešto niže s doljnje strane. Ako nkada niste vidjeli mlaz mokraće, bez obzira u kojem smjeru ide, treba pomišljati na moguću opstrukciju mokraćne cijevi. Preporučujem pregled dječjeg kirurga - urologa a do tada povremeno kontrolu urina.