Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6632 | Broj poruka: 26410

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Dugotrajna povišena temperatura


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

VesnaVZ

25.05.2024. 15:05

Poštovanje! Dečak 13.5 godina 13 dana ima temperaturu koja se kretala od 39 prve noći, uz povraćanje (jedini put), narednih 5 dana 38.5, a zatim svakodnevno preko dana 37.2, uveče do 37.7. Treceg dana je krenuo kašalj, suv, traje i dalje prestanka uprkos sirupima za smirenje kaslja (beli slez) i od juce za produktivan kasalj(jagorčevina) plus propolis i od prekjuce probiotik. Analize krvi i urina su potpuno u redu bez odstupanja, CRP 3.6, RTG pluća potpuno uredan. Pregled u Dečjoj bolnici 10. dana temp je sa dijagnozom Infectio viralis, non specificata. Zdrelo hiperemično sa sitnim vezikulama, sve ostalo je negativno, i abdomen i limfne zlezde i meningealni znaci negativni... osim malaksalosti, ima dobar apetit ali i osecaj mučnine na masnu hranu. Planiram da ponovimo lab analize za dva dana, ali vise ne znam sta dalje jer su nam u Decjoj rekli da idemo eventualno imunologu. Koliko jos čekati i sta bismo mogli proveriti jer polako postajemo paranoicni i nepoverljivi. Hvala najlepše!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

10.06.2024. 10:55

Isprika na kasnom javljanju, iz nekog razloga ranije nisam vidio pitanje. Nažalost ovim putem ne mogu ništa konkretno savjetovati osim da itraite mišljenje pulmologa i infektologa. Nisam siguran da je imunolog trenutno najbolja opcija.

VesnaVZ

11.06.2024. 21:05

Hvala na javljanju. Na kraju, nakon -7 sana temperature uradjen je test na viruse i na veliki kasalj (negativan). Pozitivan na mononukleozu, koksaki, adeno, parvoB19 i mycoplasma pneumoniae. Dobio je Klacid (Clarithromycin) i sve je brzo proslo. I drugi KKS lab i crp je bio uredan. Bukvalno sutradan je prestala temperatura i kasalj. S druge strane, ja sam dobila sve iste viruse, temperaturu (nije prijatna kad imate 55) ali na RTG se vidi upala pluca. Dobila sam Fortrca 500 mg jer sam jako osetljiva na makrolide, Berodual i Pulmicoet za inhalaciju i nadam se najboljem. I odlasku u Mali Lošinj na rehabilitaciju blunk
Hvala jos jednom.

VesnaVZ

11.06.2024. 23:50

Ispravak, nakon 17 dana temperature