Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


dugotrajni kašalj


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

klara29

16.05.2008. 21:05

Bok!Evo ja seopet javljam nakon šta sam poslušala vaš savjet.Dijete mi kašlje od 2.mjeseca(produktivni kašalj ali nikako iskašljati).Savjetovali ste mi da jedno vrijeme prestanem sa svim sirupima i terapijama pa da vidimo stanje.Tako sam i napravila, osim što smo u međuvremenu dobili nalaze od alergoloških testiranja.Sve je bilo u redu. Nije alergična na nikakvu hranu , samo na dalmatinsi crni bor (u=2).Ostalo sve u redu. Međutim zadnjih tjedan dana malena je opet počela kašljati noću, po 2-3 puta, popodne dok spava a preko dana dok se igra curi joj nos i takodjer kašlje. U vrtić ne ide, nema temp, normalno jede, krvna slika je u redu.Što da sad napravimo? što dalje? Preko noći taj je kašalj dosta jak.Hvala!

Darko Richter, dr. med.

16.05.2008. 22:45

Ako je alergična na pelud crnog bora, a i ako slučajno tamo živi, onda bi moglo biti da od toga i kašlje, da ima alergijski rinitis, a možda i neki ekvivalent astme.
Ne znam koliko je stara. Ako je ispod 5 godina, dao bih joj Singulair Mini, ako ima 6 g. i više, Singulair Junior, po 1 dozu dnevno. Rezultat bi se mogao vidjeti za 1-2 dana.