Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Enterococcus


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Branka

20.09.2002. 08:40

Kci kojoj su tri godine prvi put je u petom mjesecu ove godine radena urinokultura te je ustanovljena prisutnost bakterije enterococcus i pseudmonas aerougionosae (terapija je bila klavocin).U sestom mjesecu ponovljena urinokultura isti nalaz a terapija amoksil,
slijedeci mjesec novi nalaz urinokulture pokazuje prisutnost enterococcus broj kolonija 10 xx5 a terapija je ceporeks.U osmom mjesecu ponovljena urinokultura nalaz isti terapija sinersul a ovaj mjesec nakon nalaza koji je isti kao i predhodni ljecnik je prepisao amoksil te za dva tjedna ponavlja nalaz.Buduci da se nalaz ne popravlja molim Vas za savjet sto ciniti.
Hvala!

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

20.09.2002. 21:21

Cijenjena gospođo Branka, iako navodite samo nalaze urinokulture, a ne i rezultat kompletne pretrage urina (ako je rađena), jasno je da dijete treba doći na pregled i pretrage kod pedijatrijskog nefrologa (Zavod za nefrologiju Klinike za pedijatriju, Zagreb, Šalata 4; 01 4552 333). Bakteriurija, čak i izolirana, ako je uporna kao što je to u Vašeg djeteta, može biti komplikacija neke promjene na uro-sustavu. Mnogo pozdrava !