Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26386

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


escherichia coli


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

martina2504

19.05.2012. 20:10

Postovani,zanima me vase misljenje u vezi nase situacije. Imam djecaka od 21mjesec. U trudnoci su mi na uzv rekli da beba ima na bubrezima ciste. Nakon rodenja smo odmah isli na pregled i sumnjali su na refluks. U Zg smo se kontrolirali na rebru i tamo su mu napravili mikcijsku pretragu na kojoj je dokazano da refluksa nema. Svaka 2do 3 mjeseca kontroliramo urin i radimo nalaz urinokulture. Popio je vec jako puno antibiotika i ne nestane bakterija svaki put nakon antibiotika. Zanima me dali je zdravo i normalno da pije toliko ljekova? Cula sam za neke kapi tj.sirup od brusnice pa me zanima dali bi to sta pomoglo. Zadnji nalaz urinokulture je bio gotov 15.05. i pokazao je eserihiju 10 na 5,a zadnji nalaz urina iz laboratorija je bio 18.05.i on ne pokazuje nikakvu upalu,dr.kaze da je taj nalaz urina dobar,ali da tako velik broj bakterija u pravilu "mora" izazvati neku upalu. Ako bi mi htjeli malo to sve pojasniti bila bi zahvalna.
Hvala unaprijed!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

21.05.2012. 14:20

Kapi brusnice (Cranactin) mogu pomoći i mogu se naizmjenično davati u ciklusima od po dva tjedna. Obzirom na nalaz bakterija u urinu slušajte savjete nefrologa, najvažnije je ne dozvoliti da dođe do jake upale (visoka temperatura, tresavica). Potrudite se da dijete uzima što više tekućine. Za očekivati je vremenom da vlastiti imuni sustav uspostavi kontrolu nad bakterijama pa nece biti potrebno ucestalo davanje antibiotika.