Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Gliste


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tanina 22

24.11.2022. 10:45

Postovani, u pitanju je djecak od 22 mjeseca. Prije 2 mjeseca se stalno ceskao po anusu medjutim nakon tri odradjene stolice i otiska anusa nisu nadjene gliste. To je ponovo uradjeno. Na svoju ruku sam zamolila doktoricu da mu da neki sirup za parazite. Nakon prvog davanja vidjela sam poboljšanje. U pitanju je bio Soltric. Medjutim nakon dvije sedmice dijete se opet intenzivno cese po anusu. Ukljuceni mu je Combatric. Djeluje i dijete je malo mirno. Slab mu je apetit. Cesto pije caj. Jako cesto. I nalazi su mu pokazali da je malokrvan.
Lijekovi su mu ukljuceni. Opet mu se vraca taj svrabez oko anusa. Muke ga hvataju. Mozete li mi reci sta radim u ovom slucaju? Hvala unaprijed.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

25.11.2022. 15:25

Simptomi ukazuju na mae dječje gliste. Mogu biti prisutne unatoč negativnim nalazima parazitološke pretrage stolice. Terapiju treba provesti u cijeloj obitelji kroz 3 dana te je treba ponoviti nakon 2 tjedna. Doljnji veš, pidžame i posteljina se trebaju dnevno mijenjati i prati na najmanje 60 stupnjeva. Podovi se trebaju brisati mokrim pranjem kako bi se eventualno prisutna jajašca pokupila i kako se ne bi širila zrakom. Zadnjih mjeseci ima jako puno djece s ovim problemom i katkada traje mjesecima. Nije ništa opasno. Slabokrvnost treba liječiti...