Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


hemofilus influenza tip b


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tihana

18.11.2002. 22:45

Postovani,

S obzirom da to nije obvezno cijepivo, ne znam na koji nacin da dodem do informacije kamo da odvedem dijete da to ucinim. Molim za daljnje upute.

Unaprijed hvala

Dr. Darko Richter

19.11.2002. 12:25

To je obvezatno cijepljenje, no ako vaše dijete više nije dojenče, tj. ima između 1 i 5 godina, a do sada nije cijepljeno, preporučujem vam da ga date cijepiti jednom dozom HIBERIX-a (to je u toj dobi dovoljno). Možete to tražiti od svojeg pedijatra, ili se s uputnicom za cijepljenje javite meni na Kliniku za pedijatriju - Šalata, Zagreb, petkom od 8-14 h.

Tihana

20.11.2002. 00:21

Hvala na Vasem odgovoru. Ocito mi je nesto promaklo. Mislila sam da to nije obvezatno cjepivo. Kako da to provjerim (naziv)?
Za Vase daljnje upute, ukoliko je tocna moja tvrdnja da moje dijete nije cjepljeno, nisam u mogucnosti to napraviti jer u mojem mjestu ne postoji pedijatar, nego samo doktor opce prakse: dodem kod njega i trazim cjepiti dijete?

Mozete mi, molim Vas, objasniti malo o tom cjepivu?

Zahvaljujem

Dr. Darko Richter

20.11.2002. 22:41

Cjepivo se zove HIBERIX, proizvodi da GlaxoSmithKline, registrirano je u Hrvatskoj i još k tome plaćeno od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za cijepljenje djece u prvoj godini života. Program je zaživo od ove godine. Svoje dijete, ako je starije od 2 godine, možete cijepiti tako da vam vaš liječnik da recept za HIBERIX kojeg sami nabavljate, a onda vas on cijepi, ili neka vam da uputnicu da se javite meni, kako sam naznačio u svojem prvom odgovoru. Naša ambulanta za Alergologiju i kliničku imunologiju jedina u Hrvatskoj obavlja različita cijepljenja po određenim indikacijama, kada je to propušteno, iz ovih ili onih razloga, učiniti u primarnoj zaštiti.