Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Hidrokela


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vd235

06.10.2018. 08:50

Poštovani,
Imam 20 godina i ove godine krajem 2 mjeseca sam imao operaciju varikokele lijevog testisa. Sve je dobro proslo, ali je testis bio malo povecan i vidjela se hidrokela, ali je doktor rekao da jednostavno ostavim da ce proc samo od sebe. Na poslu me pocelo smetat pa sam otisao kod privatnika na punktaciju toga peije nekih mjesec dana. Sve bilo super ali se nakon 3-4 tjedna vratilo, sada je iste veličine ako ne i malo veća. Ne smeta me previše, kada zaboravim na to uopce ni ne dozivljavam to, ali sama pomisao da još uvijek imam sa tim problema me malo psihički opterečuje. Tražim jednostavno bilo kakav savjet u vezi toga. Operaciju naravno bi htio izbjec, ali mi se cini da ce bit neizbjezna, a sa punktacijom sumnjam da cu napravit nesto konkretno.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

09.10.2018. 23:05

Obzirom da je na tom testisu već bila operacija varikokele treba zatražiti mišljenje urologa. Ako je operater već obavio pregled i dao mišljenje da ne treba ništa raditi zatražite mišljenje drugog urologa. Punkcija definitivno neće koristiti, samo se može desiti komplikacija u vidu infekcije.