Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


hoćemo li razgovarati


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

edina

23.01.2003. 20:26

Imam dječaka od dvije i pol godine. U svojo dobi koristi oko pedeset riječi i fraza, zna brojati do deset, čak i na engleskom, zna operisati osnovnim kompjuterskim radnjama. Ipak, ne razgovara puno sa nama i kada nešto želi prije to pokaže rukom nego što kaže jezikom. Zaostaje li za svojim vršnjacima i postoji li razlog za zabrinutost i daljnja ispitivanja. Kad čuje za neku novu riječ on najčešće ponovi samo zadnji slog. Unaprijed hvala.

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

24.01.2003. 21:03

Cijenjena gospođo, dijete u pravilu usvaja temeljni jezik do konca treće godine života. Postoji mogućnost da razvije i posebnu vrstu komunikacije sa svojom najbližom okolicom, pa se izražava na načine koje ne koristi u kontaktu sa strancima. Stoga, nemate razlog za zabrinutost. Bavite se s njim, razgovarajte i tako će dijete iz dana u dan biti sve bogatije za nove riječi i izražaje. Mnogo pozdrava.