Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Hod i križanje prstića


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Yuri

24.04.2023. 10:05

Poštovani,
Imam dijete od 19 mjeseci koje je urednog razvoja. Sve elemente za dob ispunjava (hoda, trci, čuči, skače, hoda po stepenicama, koristi puno rijeci). Pracen je od strane neuropedijtra i fizijatra jer je nesto ranije roden i uvijek je sve bilo uredno, zadnje kontrole sa 13 mjeseci. Procjena psihologa sa 13 mjeseci vise nego uredna. Medutim u zadnje vrijeme, zadnjih par dana, zna ponekad hodati na prstima, to bude kratko kroz dan, da se povremeno digne na prste, nikad u cipelama. Ali, primjetila sam i da kriza prstice na rukama, drži ih kao u figi i tako ih ima dok hoda. Inace kad koristi ruke sve normalno, ali kad su mu slobodne, onda drzi kao fige.
To me jako zabrinjava iako je sve drugo normalno i cini mi se da se normalno razvija, komunicira, druži se, igra se s nama, s drugom djecom, sa svojim igrackama, mazi plišance, kao hrani ih itd..

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.04.2023. 15:55

Ne trebate se zabrinjavati, no preporučam kontrolu neuropedijatra.