Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Hrkanje kod djece


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mika07

28.07.2019. 10:20

Poštovani,
Dijete od 3 god unazad cca 2 mjeseca počeo hrkati i na početku sam imala osjećaj da mu je nosić zacepljen jer je ponekad i dosta cujno disao. Ispirala sam mu sa fiziološkom i čistila nosić, ali skoro pa ništa nije izlazilo. Vodila sam ga tada i kod pedijatara da ga pregleda i sve je bilo uredu.
Nakon mjesec dana išli smo na kontrolu kod neurologa gdje me je doktorica upitala da li je mali prehlađen (cula ga je kako priča) reko nije i kazem joj za to kako hrce. Ona pregleda grlo i Kaze da ništa nije upaljeno ali kao da su krajnici povecani i da ima sekreta. Nije nikad imao gnojne angine i bronhitise.
Ja sam vadila treci krajnik sa 3.5 godine, jer sam konstantno vukla gnojne angine i bronhitise.
Zanima me Vase misljenje oko toga i šta bi mi preporučili?
Ja njemu još uvijek čistim nosić misleći da nesto ima, ali ništa ne izvlačim.
Lijepi pozdrav

Mika07

28.07.2019. 19:40

Zaboravila sam reci da kad sam ga vodila kod pedijatrice da je bio promukao, ali nije kašljo niti curio nosić, a tjedan prije toga je imao temp 3 dana najviše 37.8. I sad je prošli tjedan imao jako malo povišenu temp. Isto 2,3 dana 37.5. Ne znam da li je to ikako povezano..

Mika07

31.07.2019. 11:45

Da se nadovežem, evo unazad 2 dana se hrkanje smanjilo, stavila sam mu jastuk pod glavicu, pa je mozda i to razlog..

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.08.2019. 12:55

Prema svemu napisanom vjerojatno je treći krajnik umjereno povećan. Za sada nema razloga za ORL pregled. Spavanje s povišenim uzglavljem i toaleta nosa s hipertoničnom otopinom morske vode (2,3% otopina) će pomoći.