Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Bol u preponi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

natalinatali

25.07.2019. 16:50

Postovani, molim savjet... Petogodišnjak se sinoc pozalio da ga na dodir boli desna prepona...aktivan je i ne zali se dok se igra vec samo kad mu dirnem to malo podrucje gdje taknem prstom, ne osjetim nikakvu oteklinu pod dodir i ne vidi se. Pretpostavila sam da se u igri ozlijedio jer je zivahan no sad me zabrinilo jer od sinoc ima temperaturu do 37.8 bez drugih simptoma, kaze da ga boli grlo kad pije, no ne vidim da je crveno... Brine me jel bolno mjesto u preoponi ima veze sa temp, pa molim savjet. Hvala vam

natalinatali

25.07.2019. 21:15

Pretpostavljam da je viroza u pitanju, i da temp nema veze s preponom, vec da je istovremeno istu istegnuo jer ga samo boli kad mu dodirnem, nema otekline ni crvenila skace trci i ne boli ga tada. Panicar sam po prirodi, pa nastojim razborito razmisljat i ne trcat odmah prvi dan temp pedijatru (kojeg trenutno nemamo vec dezurni) a ipak se brinem. Hvala vam!

natalinatali

26.07.2019. 13:20

Bili smo kod pedijatrice jer je i palac na istoj nozi sve vise otecen crven, na malom mjestu ljubicastognjojan, te bolan na dodir, i uocila sam crvenu liniju na prednjem dijelu stopala, duzine od 10ak cm iznad palca put gore. Pregledan je crp je 22, dr. je na preoponi noge opipala povećanu kvrzicu i receno da je od palca upalni proces, dobili klavocin i fusicutan kremu 7 dana.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.08.2019. 12:55

Da, vjerojatno je zbog upale na palcu došlo do povećanja limfnih čvorova u preponi. Terapija bi trebala riješiti problem.