Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


jaslice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Dijana

18.02.2002. 23:44

Naša djevojčica ima 14,5 mjeseci i ide u jaslice 2,5 mjeseci. Kako je počela ići u jaslice skoro svaka 2 tjedna se bila razbolila: imala je upalu uha, proljev i povraćanje, konstantno curenje iz nosa. Zadnja dijagnoza, od prošlog tjedna je Catarrlum resp. i Bronchopneumonie l. dex. Iz brisa nazofarniksa izoliran je Streptococcus pneumoniae, a iz aspirata nazofarniksa Haemophylus influenzae. Pije 8. dan sirup Zinnat. stanje joj se po terapiji ubrzo poboljšalo.
Liječnik nam je rekoa da 2 tjedna ne ide u jaslice ( još je doma). Zanima nas da li da je uopće damo natrag u jaslice ili ne s obzirom na ovu dijagnozu ? Inače je cijepljena s Hibrixom, a tokom 1. godine života nije bila uopće bolesna, sve je počelo odlaskom u jaslice.
Zabrinuti roditelji

Dr. Darko Richter

19.02.2002. 19:02

Ova je problematika dosta česta u djece koja ulaze u jaslice i vrtiće. Izmjenuju međusobno klice i često obolijevaju. Neka djeca neprimjetno prebole stečene klice, neka imaju samo naznake bolesti, a neka su djeca sklonija o drugih da infekcije manifestiraju u žešćem obliku. Nema sumnje da je pravo rješenje da se dijete ukloni na neko vrijeme iz jaslica, ali je pitanje koliko je to za vas praktično. Ako si to možete priuštiti, tada kćerku izvucite iz jaslica do jeseni ove godine. Međutim, meni se čini da je stanje ipak pod kontrolom vašeg liječnika i pokušao bih, nakon oporavka od sadašnje bolesti, s još jednim povratkom u jaslice.